Αλμούνια: Η Ελλάδα πρέπει να δείξει και να πείσει ότι θα κάνει όσα υπόσχεται

Αλμούνια: Η Ελλάδα πρέπει να δείξει και να πείσει ότι θα κάνει όσα υπόσχεται

Έξω δεν πιστεύουν ότι στην Ελλάδα θα γίνουν αλλαγές υπέρ της επιχειρηματικότητας, είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζεας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ

Αλμούνια: Η Ελλάδα πρέπει να δείξει και να πείσει ότι θα κάνει όσα υπόσχεται
Κάλεσμα στην Αθήνα να δείξει εμπράκτως ότι θα κάνει όσα υπόσχεται, απηύθυνε από το βήμα εκδήλωσης του Economist ο πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν
και Επίτροπος Οικονομικών, Χοακίν Αλμούνια.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Αλμούνια παρατήρησε ότι η
Ελλάδα
Κλείσιμο
πρέπει να δείξει και να πείσει ότι θα κάνει όσα υπόσχεται.

Μιλώντας σε πάνελ μαζί με τον υπουργό Οικονομικών,
Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κ. Αλμούνια υπογράμμισε ότι, στη χώρα του, την Ισπανία, οι αποκρατικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις βοήθησαν πολύ και εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση.

Υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα στους θεσμούς της Ευρώπης. «Αν δεν βάλουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο των αποφάσεων για τις συντάξεις και άλλα θέματα που αφορούν την κοινωνία, τότε θα αποτύχουμε. Και αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει στην Ελλάδα» εκτίμησε ο Ισπανός πρώην Επίτροπος.

«Αν η Ελλάδα αναλάβει τις υποχρεώσεις της, τότε οι εταίροι θα ενισχύσουν την ελληνική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ, που συμμετείχε στην ίδια συζήτηση με τους κ.κ. Τσακαλώτο και Αλμούνια.

«Έξω δεν πιστεύουν ότι στην Ελλάδα θα γίνουν αλλαγές υπέρ της επιχειρηματικότητας. Υπάρχει έλλειψη επενδύσεων σε καινοτομία, Παιδεία κλπ» τόνισε ακόμη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης