ΕΚΤ: Αναμένεται μικρή διεύρυνση του ELA

ΕΚΤ: Αναμένεται μικρή διεύρυνση του ELA

Τι θα αποφασίσει για haircut στα ενέχυρα των τραπεζών

ΕΚΤ: Αναμένεται μικρή διεύρυνση του ELA
Μικρή αύξηση του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA) προς τις τράπεζες αναμένεται να αποφασίσει κατά την αυριανή συνεδρίασή της η ΕΚΤ, καθώς, όπως επισημαίνουν τραπεζικοί κύκλοι, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, δεν θα αποφύγει να δώσει παραπάνω ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα αλλά «χωρίς υπερβολές όσον αφορά το ύψος του ποσού».

Ωστόσο, γρίφο αποτελεί το τι θα αποφασίσει το ΔΣ της ΕΚΤ για το «κούρεμα» στα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών. Στις τελευταίες συνεδριάσεις της Κεντρικής τράπεζας έχει επισημανθεί η ανάγκη αύξησης του haircut στα εχέγγυα, κάτι που, αν συμβεί, θα αποτελέσει ακόμα έναν μοχλό πίεσης στην ελληνική πλευρά, την ώρα που εκκρεμούν κρίσιμα ζητήματα για την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές, με την προθεσμία να έχει τοποθετηθεί την 14η Ιουνίου, καθώς την επομένη, δηλαδή στις 15/6 συνεδριάζει το Euroworking Group και στις 18/6 το Eurogroup.

Πάντως, όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές, οι δηλώσεις Ντράγκι την προηγούμενη Τετάρτη, δείχνουν ότι οι συζητήσεις για περαιτέρω κούρεμα είναι έντονες. Συγκεκριμένα, όπως είχε πει, στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ το θέμα θα αναλυθεί σε βάθος.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης