«Ζήτω η κρίση» για τη Γερμανία

«Ζήτω η κρίση» για τη Γερμανία

Λόγω των χαμηλών επιτοκίων με τα οποία δανείζεται το γερμανικό κράτος, το Βερολίνο θα έχει επιπλέον έσοδα 41 δισ.ευρώ την τετραετία 2010-2014

Τσαντάκιας για… «Γκίνες» στο Ηράκλειο!
«Ζήτω η κρίση» για τη Γερμανία
Η ατυχία του ενός είναι συχνά η ευτυχία των άλλων. Μια φράση που φαίνεται να ταιριάζει γάντι στη Γερμανία της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η οποία εν μέσω της ευρωπαϊκής κρίσης βγήκε κερδισμένη κατά 41 δισ. ευρώ.
 
Σε αυτό το ποσό ανέρχονται τα επιπλέον έσοδα που θα έχει το γερμανικό κράτος την περίοδο 2010 - 2014 λόγω των χαμηλών επιτοκίων με τα οποία δανείζεται η Γερμανία αλλά και της μεγάλης ζήτησης που έχουν τα γερμανικά ομόλογα εν μέσω της κρίσης χρέους.

Κλείσιμο
Τα στοιχεία προκύπτουν έπειτα από απάντηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σε κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή των Σοσιαλδημοκρατών Γιοάχιμ Πος.

Έτσι, εάν μια χώρα της Ευρωζώνης «παρακαλάει»... να μην τελειώσει γρήγορα η κρίση, αυτή είναι η Γερμανία. «Ζήτω η κρίση» λοιπόν για τη χώρα του Βορρά, όπως αναφέρει δημοσιογράφος του γαλλικού περιοδικού «Le Point».

WSJ: Οι Γερμανοί δεν είναι ανόητοι, ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε μια μεγάλη αλήθεια όταν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου βοήθεια για την Ελλάδα, γράφει σήμερα η Wall Street Journal σε νέο δημοσίευμα της για την χώρα μας.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η Ελλάδα χρειάζεται νέο δανεισμό, κάτι που οι αντίπαλοι της Άνγκελα Μέρκελ, δεν έχουν παραδεχτεί.  

Όπως σημειώνει, οι περισσότεροι πίστευαν πως η κυβέρνηση της Μέρκελ δεν θα επέλεγαν να ανοίξει το «καυτό» αυτό θέμα αυτό ενόψει των κρίσιμων εκλογών στη Γερμανία και αυτό γιατί «οι Γερμανοί ψηφοφόροι δεν είναι ανόητοι».

Η Wall Street Journal σχολιάζει τα περί νέας βοήθειας στην Ελλάδα αναφέροντας ότι οι Γερμανοί  μπορούν να δουν ότι η Ελλάδα με ένα χρέος πάνω από 170% του ΑΕΠ και συνεχή συρρίκνωση της οικονομίας της, δεν είναι εφικτό να αποπληρώσει όσα την ανάγκασε το υπόλοιπο της Ευρωζώνης να δανειστεί από την πρώτη της διάσωση το 2010.
 
Μάλιστα, η  WSJ χαρακτηρίζει σε αυτό το σημείο ως «περίεργη» την επιμονή του Σόιμπλε ότι η Αθήνα θα καταφέρει εν τέλει να αποπληρώσει όλο το ποσό που δανείστηκε και ότι δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους της προς τους εταίρους στην ΕΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης