Ερωτας και λογοτεχνία: 14 αξέχαστες ιστορίες αγάπης

Ερωτας και λογοτεχνία: 14 αξέχαστες ιστορίες αγάπης

Οι προτάσεις των εκδόσεων Ψυχογιός για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ερωτας και λογοτεχνία: 14 αξέχαστες ιστορίες αγάπης
Τα γλυκά εξαφανίζονται γρήγορα, τα λουλούδια δεν αντέχουν στον χρόνο, τα ρούχα και τα κοσμήματα δε θα είναι για πάντα στη μόδα… Τα βιβλία, όμως, είναι δώρα που οι αγαπημένοι σας θα ανοίγουν ξανά και ξανά! 

Οι
εκδόσεις Ψυχογιός σας προτείνουν 14 βιβλία με επίκεντρο αξέχαστες ιστορίες αγάπης για να τις μοιραστείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Κλείσιμο

ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ

(Κυκλοφορεί σε 35 χώρες | Κινηματογραφική Ταινία)

Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που την ενέπνευσε, που τη συγκίνησε, που την κατάλαβε πραγματικά. Έμελλε να είναι και ο τελευταίος; Η Λούσι βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη επιλογή. Προτού, όμως, αποφασίσει, πρέπει να ξεκινήσει την ιστορία της – την ιστορία τους – από την αρχή. Η Λούσι και ο Γκέιμπ γνωρίζονται ως τελειόφοιτοι του Πανεπιστήμιου Κολούμπια μια μέρα που θα τους στιγματίσει για πάντα. Μαζί αποφασίζουν ότι θέλουν να ζήσουν μια ζωή με νόημα και να αφήσουν το στίγμα τους. Τα επόμενα δεκατρία χρόνια θα είναι ένα ταξίδι ονείρων, επιθυμιών, ζήλιας, προδοσίας και, τελικά, αγάπης. Ήταν η μοίρα που τους ένωσε; Ήταν οι επιλογές τους που τους χώρισαν; Ό,τι κι αν συνέβη, σίγουρα δεν ήταν αρκετό ώστε να σβήσει την αγάπη του ενός για τον άλλο.

NEW YORK POST: Ήρθε το νέο μυθιστόρημα που θα σας κάνει να κλάψετε. Οι φαν του ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙΣ ΕΣΥ θα το λατρέψουν και θα χύσουν δάκρυα διαβάζοντάς το.






ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙΣ ΕΣΥ

(Κυκλοφορεί σε 39 χώρες | Κινηματογραφική Ταινία)

Η Λου Κλαρκ θα εισβάλει στη ζωή του καταδικασμένου σε ισόβια αναπηρία Γουίλ Τρέινορ σαν έκρηξη από χρώματα και φως. Κανείς τους δεν μπορεί να φανταστεί πόσο ανεξίτηλα θα σφραγίσει την ύπαρξη του καθενός η συνάντηση, η γνωριμία, ο έρωτάς τους.

CLOSER: Πραγματικά όμορφο. Μας έκανε να γελάσουμε, να χαμογελάσουμε και να κλάψουμε σαν μωρά. Απλώς πρέπει να το διαβάσετε.






Η ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΕΡΑΣΤΩΝ

Όλα ξεκινούν και όλα τελειώνουν ένα χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο σε μια παραθαλάσσια κωμόπολη αγνώστων λοιπών στοιχείων. Σ΄ αυτές τις δυο μέρες το παρόν ξεδιπλώνεται στο παρελθόν μέσα από τις αλληλοσυνδεόμενες ιστορίες φαινομενικά άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων, η μοίρα κόβει και ράβει ανενόχλητη συνδέοντας ζωές και μονοπάτια, ο έρωτας, πανταχού παρών, σέρνει από την αρχή ως το τέλος το στίγμα της περιώνυμης ασθένειας και πίσω απ’ όλα μια μυστηριώδης γυναίκα, η φορέας της Νόσου των Εραστών – άλλοτε θύμα και άλλοτε θύτης–, κινεί τα νήματα και κρατάει τις απαντήσεις.

Υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα




ΟΙ ΠΟΛΥΓΛΩΤΤΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ

Η Έλινορ ζει σ’ ένα μικρό χωριό στη νότια Σουηδία. Η ίδια γράφει στο προφίλ της σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών: Είμαι τριάντα έξι ετών και ψάχνω για έναν τρυφερό, αλλά όχι και πολύ τρυφερό άντρα. Αλλά οι άντρες που συναντάει δεν είναι αυτό που ήλπιζε. Και ο έρωτας εξακολουθεί να είναι μακρινό όνειρο.

Ο Μαξ ονειρεύεται μια πολύγλωσση ερωμένη, μια γυναίκα που θα τον καταλαβαίνει σε όποια γλώσσα κι αν μιλήσει. Η αναζήτησή του τον φέρνει στην Ιταλία, όπου γνωρίζει μια μαρκησία στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης. 

Τρεις άνθρωποι κυνηγούν την αγάπη, σ’ ένα πανέμορφο μυθιστόρημα, βραβευμένο με το August Prize.





Ο ΙΑΠΩΝΑΣ ΕΡΑΣΤΗΣ

Μέσα από ένα ταξίδι στις ηπείρους και στις γενιές, η Ιζαμπέλ Αλιέντε ξετυλίγει την ιστορία ενός κρυφού πάθους που άντεξε στον χρόνο και θέτει θέματα ταυτότητας, λύτρωσης, συμφιλίωσης.

Ένα μυθιστόρημα-ύμνος στη σταθερή αξία της ανθρώπινης αγάπης σ’ έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει.





ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Η Τζέιν διαθέτει ένα σπάνιο χάρισμα: την ικανότητα να βλέπει πραγματικά την αληθινή αγάπη. Για τα εικοστά ένατα γενέθλιά της λαμβάνει μια κάρτα από μια μυστηριώδη γυναίκα. Πρέπει να εντοπίσει και να αναγνωρίσει τους έξι τύπους αγάπης πριν από το ηλιοβασίλεμα των τριακοστών γενεθλίων της, ειδάλλως την περιμένουν σοβαρές συνέπειες.





ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ

Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα
10η χιλιάδα | Βραβείο Κοινού Athens Voice Choice 2017


Το ξέρω πως είμαι τρελή∙ μα η αγάπη κάποιον τρελαίνει… 

Το Ιστορία χωρίς όνομα είναι ένα βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για το πάθος και την απώλεια, για τον έρωτα και τη μνήμη, για τις δεσμεύσεις της οικογένειας, για το σκοτάδι του πολέμου και τις πιο δραματικές στιγμές της Ελλάδας.

Ένα βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για τις τελευταίες ώρες της Πηνελόπης Δέλτα και το κρυφό πάθος της για τον Ίωνα Δραγούμη.





ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΔΑΣΟΣ

(10 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως | Κινηματογραφική Ταινία)

I once had a girl, or should I say, she once had me… She showed me her room, isn’t it good, Norwegian wood?  (Beatles)

Βαθύτατα υπαρξιακός και παράδοξα ρεαλιστής, ο μεγάλος Χαρούκι Μουρακάμι σε αυτό το πιο ανθρώπινο από τα μυθιστορήματά του στήνει μια περίλυπη, νοσταλγική γιορτή για τη χαμένη νιότη και τον έρωτα που γλιστρά συνέχεια, μα δίχως να μας στερεί ποτέ τη γλυκύτητα της προσδοκίας του.

THE BALTIMORE SUN: Ο Μουρακάμι έχει συλλάβει τον παλμό της γενιάς του και δεσμεύει τον αναγνώστη τόσο ολοκληρωτικά, ώστε στενοχωριέται κανείς πραγματικά όταν η ιστορία τελειώνει.






Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
41η χιλιάδα

Η εκρηκτική αφήγηση, η ευρηματική πλοκή, ο έντονος σαρκασμός, το χιούμορ, οι αναπάντεχες ανατροπές, ο στοχασμός και η σαγηνευτική γλώσσα κτίζουν ένα μυθιστόρημα-ωκεανό∙ του γλυκασμού και της αρμύρας, της σιωπής και της μελωδίας, των παθών και των παθημάτων.

Ένα μυθιστόρημα που γεμίζει φως και ψυχική ανάταση τον αναγνώστη.





ΕΡΩΤΑΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟ

Η Μίνα κοίταξε τον Μάνο. Κάτι της θύμιζαν τα μάτια του, κάτι πολύ οικείο και γνώριμο, μα δεν της έδωσαν απαντήσεις. Όταν επιτέλους το έκαναν, ήταν αργά∙ πολύ αργά για να σταματήσει τον χρόνο που βάραινε στη δική της πλάτη.

Ο έρωτας όμως δε μίλησε ποτέ στον χρόνο. Τον αγνοούσε πάντα, από γενέσεως κόσμου. Αυτοί οι δύο είναι εχθροί. Ο έρωτας είναι τυφλός.

Ο έρωτας είναι τρελός. Ο έρωτας δε γνωρίζει σύνορα. Ξεχύνεται σαν άνεμος και γίνεται πόλεμος, μέχρι εκείνο που διεκδικεί να γίνει δικό του ή μέχρι να του περάσει. Μα σαν γίνει αγάπη, θα κρατήσει για πάντα.




ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ

Μια ιστορία ρομαντική, όπως τα τρυφερά κοριτσίστικα όνειρα. Μια γυναίκα που αναδύεται από το σκοτεινό πέλαγος του έρωτα, για να αντικρίσει, ώριμη πια, τον εκτυφλωτικό ήλιο της αγάπης!

Ένα από τα διασημότερα long seller της Νο 1 συγγραφέως της Ελλάδας Λένας Μαντά, που μας έχει χαρίσει ανεπανάληπτα λογοτεχνικά ταξίδια.





ΑΓΑΠΩ ΘΑ ΠΕΙ ΧΑΝΟΜΑΙ

H Αλεξάνδρα, η Μαρίνα και η Ελίνα μεγαλώνουν σε ένα αρχοντικό όπου βασιλεύει η αδιαφορία. Έχουν τα πάντα αλλά τους λείπει το πιο βασικό: η αγάπη. Ακολουθούν το πεπρωμένο τους, ερωτεύονται με πάθος, χωρίζουν. Ταξιδεύουν παρέα με τα περιστέρια της καρδιάς τους στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και στην Καλντέρα της Σαντορίνης, πετούν πάνω από τις πλατείες της Φλωρεντίας, χορεύουν με τον ήλιο της ερήμου στη χλιδή των Αραβικών Εμιράτων, προσπαθούν με πείσμα να ανακαλύψουν τι θα πει «σ’ αγαπώ».




ΛΥΚΟΦΩΣ

(155 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως | Κινηματογραφική Ταινία)

Oταν η Μπέλα Σουάν μετακομίζει στη μελαγχολική πόλη Φορκς και συναντά τον μυστηριώδη και γοητευτικό Έντουαρντ Κάλεν, η ζωή της παίρνει μια αναπάντεχη και, κυρίως, τρομακτική τροπή. Με την κατάλευκη επιδερμίδα του, τα χρυσαφιά μάτια του, τη σαγηνευτική φωνή του και τα υπερφυσικά χαρίσματά του, ο Έντουαρντ είναι αινιγματικός και συνάμα ακαταμάχητος. Αυτό που δε συνειδητοποιεί η Μπέλα είναι ότι όσο πιο πολύ τον πλησιάζει τόσο περισσότερο βάζει σε κίνδυνο τον εαυτό της και τους γύρω της. Και ίσως είναι πολύ αργά για να μετανιώσει…

Γεμάτο γοητεία και αγωνία, το ΛΥΚΟΦΩΣ έχει διαβαστεί από εκατομμύρια αναγνώστες, αποτελώντας παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο.





ΟΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
Πάσχω από μια σπάνια αρρώστια. Είμαι αλλεργική στον κόσμο. Δε βγαίνω από το σπίτι μου, έχω να βγω δεκαεπτά χρόνια. Τα μοναδικά άτομα που βλέπω είναι η μαμά μου και η νοσοκόμα μου, η Κάρλα. Μια μέρα ένα φορτηγό με έπιπλα σταματάει στο διπλανό σπίτι. Κοιτάζω έξω από το παράθυρό μου και τον βλέπω. Tο βλέμμα του καρφώνεται πάνω μου. Και εγώ δεν μπορώ να τραβήξω τα μάτια μου. Το όνομά του είναι Όλι. Ίσως δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον αλλά μπορούμε να προβλέψουμε μερικά πράγματα. Για παράδειγμα, είναι σίγουρο ότι θα ερωτευτώ τον Όλι. Και είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτό θα είναι καταστροφικό.

Ένα μυθιστόρημα που αποδεικνύει πόσο συναρπαστικό μπορεί να είναι όταν βγαίνουμε από το καβούκι μας και κάνουμε πράγματα τρελά για την αγάπη.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης