Η Μαργαρίτα Τριβυζά και οι «Καθρέφτες» της φύσης

Η Μαργαρίτα Τριβυζά και οι «Καθρέφτες» της φύσης

Η κυρία Τριβυζά με το φακό της συναντά τη σιωπή και τη μοναξιά

Η Μαργαρίτα Τριβυζά και οι «Καθρέφτες» της φύσης
Η Μαργαρίτα Τριβυζά, στην τελευταία της έκθεση με τίτλο «Καθρέφτες» έδειξε περίτεχνα πώς ο φακός μπορεί να «συλλαμβάνει» τις εικόνες της φύσης, που σε κάνουν να αντιλαμβάνεσαι το όνειρο μέσα στη ζωή και τη ζωή μέσα στο όνειρο. Για την καλλιτέχνιδα η φύση παρηγορεί, εμπνέει, ευεργετεί τον άνθρωπο και τον οδηγεί στα βάθη της σκέψης, πέρα από σύνορα και  φραγμούς. 



Η κυρία Τριβυζά με το φακό της συναντά τη σιωπή και τη μοναξιά, που, με τη θέλησή της, επιβάλλει στον εαυτό της, σαν να αναζητά την αλήθεια των μυστικών ή του προσωπικού της μύθου, όπου το πραγματικό συνυπάρχει με το φανταστικό. 

Έτσι, μας οδηγεί σε ένα σωτήριο ταξίδι στο χρόνο και τις ελληνικές αισθήσεις. Ο φωτογράφος πάντα κρύβει ένα μυστικό ανάμεσα στις χιλιάδες εικόνες του και την ίδια του τη ζωή. Αυτό το μυστικό μπορεί να τον οδηγήσει κοντά στο μυστήριο της φύσης και την έρευνα της γοητείας του τοπίου. 
Κλείσιμο



Το φως, η σκιά, το νερό δίνουν το έναυσμα για την αποτύπωση μιας τεράστιας ποικιλίας της φυσικής πραγματικότητας, μιας σειράς εντυπώσεων, που μένουν ανεξίτηλες στο πέρασμα του χρόνου…

Η Μαργαρίτα Τριβυζά γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Μεταξύ του 1987 και 1989 παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας με τον Πλάτωνα Ριβέλλη. Φοίτησε στο London College of Printing με δάσκαλο τον landscape photographer Peter Cattrel, ενώ έχει δουλέψει στο Λονδίνο και στην Αθήνα ως φωτογράφος.



Η τελευταία της ατομική έκθεση ονομαζόταν «Καθρέφτες» και έλαβε χώρα  στην αίθουσα Περί Τεχνών Καρτέρης. Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την έκθεση που έγινε στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη. 












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης