Πέθανε ο «Δράκουλας» Κρίστοφερ Λι

Πέθανε ο «Δράκουλας» Κρίστοφερ Λι

Σε ηλικία 93 ετών - Ο χαρισματικός ηθοποιός που συνδέθηκε με τον ρόλο του «Δράκουλα», άφησε την τελευταία του πνοή, την Κυριακή, σε νοσοκομείου του Λονδίνου - Αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβληματα και έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια

Πέθανε ο «Δράκουλας» Κρίστοφερ Λι


Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κρίστοφερ Λι. Ο βετεράνος ηθοποιός που χάρισε εμβληματικές ερμηνείες στον κινηματογράφο και στο θέατρο, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 93 ετών. Ο Λι είχε νοσηλευτεί επειδή αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβληματα και έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια.


Κλείσιμο


Ο χαρισματικός ηθοποιός που συνδέθηκε με τον ρόλο του «Δράκουλα», στην κλασική ταινία τρόμου του Τέρενς Φίσερ (1958) , άφησε την τελευταία του πνοή, την Κυριακή, στο Chelsea and Westminster Hospital του Λονδίνου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.








Η είδηση του θανάτου του Κρίστοφερ Λι, έγινε γνωστή, μόλις σήμερα, έπειτα από επιθυμία της συζύγού του. Η Gitte Lee, όπως είναι γνωστή, ήθελε να ενημερωθούν πρώτα οι συγγενείς του αξέχαστου ηθοποιού και έπειτα τα Μέσα. Το ζευγάρι ήταν παντερμένο για περισσότερα από 50 χρόνια. Γνωρίστηκαν το 1960 μέσω κοινών φίλων και λίγους μήνες αργότερα αρραβωνιάστηκαν. Στις 17 Μαρτίου του 1961, ο Κρίστοφερ Λι ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με την αγαπημένη του, Gitte. Δύο χρόνια αργότερα, απέκτησαν μία κόρη, την Christina Erika Carandini Lee.




Η καριέρα του ηθοποιού στον κινηματογράφο ξεκίνησε το 1947, με έναν ρόλο στην ταινία «Corridor Of Mirrors», αλλά ο Λι κατάφερε να αποκτήσει την φήμη που αντιστοιχούσε στο ταλέντο του, στα τέλη της δεκαετίας του '50. Χάρη στη συνεργασία του με την θρυλική Hammer Films, την κινηματογραφική εταιρία παραγωγής που για  δύο δεκαετίες μεσουρανούσε στο χώρο των ταινιών τρόμου, ο Λι έκλεισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «The Curse of Frankenstein». Ο ρόλος όμως, που τον σημάδεψε μέχρι το τέλος της ζωής του, ήταν εκείνος του Κόμη Δράκουλα. «Από τις ταινίες της καριέρας μου, οι 15 ήταν με ήρωα τον Δράκουλα. Το 1958 ήταν η πρώτη και το 1972, η τελευταία. Πράγματι τυποποιήθηκα για λίγο, αλλά αυτό άλλαξε στη συνέχεια. Δούλεψα με τον Μπίλι Ουάιλντερ, τον Τζον Λάντις, τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, τον Τιμ Μπάρτον, έκανα ταινίες του φανταστικού, κωμωδίες, ανόητες κωμωδίες», είχε πει ο Λι.







Ο σερ Κρίστοφερ Λι συνδέθηκε στη συνείδηση του κοινού με τον ρόλο του κακού. Εκτός από τον εμβληματικό ρόλο του «Κόμη Δράκουλα», ο ηθοποιός ενσάρκωσε τον Francisco Scaramanga στην ταινία James Bond «The Man with the Golden Gun» (1974), τον μάγο Σάρουμαν  στην κινηματογραφική τριλογία «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» (2001–2003) καθώς επίσης και στην τριλογία «The Hobbit» (2012–2014), τον Count Dooku στις ταινίες « Star Wars», το 2002 και το 2005.



Συνεργάστηκε με τον Τιμ Μπάρτον,  για τις ταινίες «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» και «Sleepy Hollow».

Ο Λι πίστευε ότι έδωσε την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του, όταν ενσάρκωσε τον ιδρυτή και πρώτο πρόεδρο του Πακιστάν,  Μοχάμεντ Αλί Τζίνα, το 1998. Από τις αγαπημένες του ταινίες τρόμου, στις οποίες συμμετείχε ήταν το «Wicker Man» (1973).

Ο Βρετανός ηθοποιός χρίστηκε Ιππότης, το 2009, για την προσφορά του στην υποκριτική τέχνη και την φιλανθρωπική δράση του. Eπίσης τ΄όνομά του δόθηκε σε μία υποτροφία των βραβείων Bafta fellowship το 2011.


Λίγο πριν φύγει από τη ζωή υπέγραψε για μία καινούρια ταινία, ένα αισθηματικό δράμα , στο οποίο θα συμπρωταγωνιστούσε με την Ούμα Θέρμαν. Η ταινία θα είχε θέμα την τρομοκρατική επίθεση του 2001, στους Δίδυμους Πύργους. Τα γυρίσματα θα ξεκινούσαν τον ερχόμενο Νοέμβριο.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης