Σιρόπι σαμπούκου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας!

Σιρόπι σαμπούκου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας!

Η Voras Flavors, μια εταιρεία που πήρε το όνομα της από την οροσειρά Βόρας -στις πρόποδες του Καϊμάκτσαλαν, αξιοποιεί τις δικές της πρώτες ύλες και παράγει σιρόπια αρωματικών φυτών και αλείμματα καπνιστής κόκκινης πιπεριάς με έξι διαφορετικούς συνδυασμούς γεύσεων

Σιρόπι σαμπούκου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας!
Και μαμά και επιχειρηματίας
Η Κατερίνα Λυσσούδη, εργαζόμενη σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών, καταγόμενη από τη Θεσσαλονίκη, είναι ο ιθύνων νους πίσω από την φίρμα την εταιρείας Voras Flavors. 

Απόφοιτος του ΤΕΙ Λογιστικής και διανύοντας την τέταρτη δεκαετία της ζωής της, αποφάσισε να κάνει μια στροφή στην καριέρα της -όταν η επιχείρηση στην οποία εργαζόταν έκλεισε- και να ασχοληθεί με κάτι πιο δημιουργικό και καινοτόμο. 

Έχοντας ήδη την πρώτη ύλη κυριολεκτικά στα χέρια της -από την επαγγελματική δραστηριότητα του συζύγου με καλλιέργειες στην Καρυδιά Εδέσσης- ανέλαβε τη μεταποίηση των δικών τους πρώτων υλών και όπως μου εξηγεί η ίδια, «Με αυτόν τον τρόπο θα έδινα μία υπεραξία στα προϊόντα μας και παράλληλα θα αναδείκνυα τους θησαυρούς των γεύσεων που προσφέρει η Μακεδονική κουζίνα». 

Για να περάσουμε όμως στον χώρο του εργαστηρίου!
Κλείσιμο
Η ιδέα της άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά πριν από τέσσερα χρόνια όπου το εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων άνοιξε τις πόρτες του, -και ευρισκόμενο σε συνεχή συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή-, ξεκίνησε να παράγει δύο είδη προϊόντων επεκτείνοντάς τα με επιπλέον κωδικούς μέχρι σήμερα. 



Τα αλείμματα καπνιστής κόκκινης πιπεριάς είναι αυτά που δίνουν το χρώμα στην ποικιλία καθώς η προϊοντική γκάμα περιέχει έξι διαφορετικούς συνδυασμούς γεύσεων -απαλή, πικάντικη, με σκόρδο και βασιλικό, με ελιά ροδέλα, με κάπαρη και με αντσούγια.

Η καινοτομία όμως έγκειται στο άρωμα, και γι’ αυτό θα εστιάσω στα σιρόπια αρωματικών φυτών της παραγωγής τα οποία δεν περιέχουν αλκοόλ και τοποθετούνται γευστικά στις επιλογές -μελισσόχορτο, μέντα και λεβάντα. 

Ειδικότερα ξεχωριστή θέση κατέχει το σιρόπι από άνθη σαμπούκου (elderflower) το οποίο είναι κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και προσφέρει -όπως και τα υπόλοιπα τρία σιρόπια- γεύση, άρωμα αλλά και ιδιότητες του αρωματικού φυτού!

Όπως διαβάζω σχετικά, «Ο σαμπούκος ή κουφοξυλιά είναι ένα φυτό τα άνθη του οποίου χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα για ιατρικούς σκοπούς. Τον αποκαλούσαν «το φάρμακο για όλα». Το σιρόπι του δίνει ένα φρέσκο, λουλουδένιο άρωμα, με φρουτώδη γλυκιά γεύση που χαρακτηρίζεται από νότες σάρκας και φλούδας γκρέιπφρουτ ενώ θα μπορούσε να σερβιριστεί ως προσθήκη γλυκαντικού σε dressing δυνατών τυριών».

Τα αρωματικά φυτά μπορούν να χαρακτηριστούν ως μια καινούργια πρόταση στην αγορά με πολλές εφαρμογές στην καθημερινότητα αλλά και στη ζαχαροπλαστική, τη μαγειρική, ακόμη και ως εύγευστα soft drinks!

Στον εξωστρεφή τομέα η εταιρία δηλώνει παρουσία εκτός συνόρων σε Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Νορβηγία και Ρουμανία. Ενώ εντός συνόρων σε ράφια επιλεγμένων καταστημάτων delicatessen και διαδικτυακά στο www.vorasflavors.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης