Ο νομπελίστας Ισιγκούρο στα ελληνικά!

Ο νομπελίστας Ισιγκούρο στα ελληνικά!

Το 1990 εκδίδεται το πρώτο βιβλίο του νομπελίστα συγγραφέα Καζούο Ισιγκούρο στα ελληνικά και το τελευταίο (μέχρις στιγμής) το 2015

Ο νομπελίστας Ισιγκούρο στα ελληνικά!
Αν ψάξει κανείς στη βάση Βιβλιονέτ (www.biblionet.gr) το πρώτο βιβλίο του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας 2017 Καζούο Ισιγκούρο που θα βρει είναι ένας τίτλος από το μακρινό 1990- το βιβλίο με τίτλο  

Ένας καλλιτέχνης του ρευστού κόσμου, βιβλίο ήδη εξαντλημένο. Στο βιβλίο – εκδίδεται από το Βιβλιοπωλείον της Εστίας- το μικρό όνομα του νομπελίστα συγγραφέα αντί του καθιερωμένου σήμερα Καζούο αναφέρετια ως Κατσούο. Μάλιστα, το βιβλίο εκδίδεται στα ελληνικά τέσσερα χρόνια μετά την κατάκτηση του Βραβείου Whitbread Novel Award [1986]. Το επόμενο βιβλίο που εκδίδεται στα ελληνικά έχει σχέση με μια ταινία. Τ' απομεινάρια μιας μέρας, είναι ο τίτλος του βιβλίου αλλά και της ταινίας. Το βιβλίο που εκδίδεται το 1993 από τις εκδόσεις Καστανιώτη έχει τιμηθεί με Βραβείο Booker Prize [1989]. Η έκδοση του βιβλίου ακολουθεί την έξοδο της ταινίας της Τζέιμς Άιβορι στις κινηματογραφικές αίθουσες και στηρίζεται στην επιτυχία που σημειώνει. Μάλιστα, στο εξώφυλλο φιγουράρουν οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές, o Άντονι Χόπκινς και η Έμα Τόμσον.  

Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν στη συνέχεια άλλα 4 βιβλία: Ο απαρηγόρητος το 1997, Τότε που ήμασταν ορφανοί το 2001, Νυχτερινά το 2009, Μη μ' αφήσεις ποτέ το 2011. Τέλος, το 2015 κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός το βιβλίο Ο θαμμένος γίγαντας. 

Τέλος, δύο λόγια για τη διαδρομή του νομπελίστα συγγραφέα. Ο Καζούο Ισιγκούρο γεννήθηκε στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας το 1954, αλλά σε ηλικία πέντε ετών ήρθε με την οικογένειά του στη Βρετανία. Με το πρώτο του μυθιστόρημα "A pale view of hills" (1982), κέρδισε το βραβείο Ουίνιφρεντ Χόλντμπι. Το δεύτερο μυθιστόρημά του "An artist of the floating world" (1986), βραβεύτηκε με τα βραβεία Ουίτμπρεντ και Σκάνο ενώ ήταν επίσης υποψήφιο για το βραβείο Booker. Το 1989, με το "The remains of the day" ("Τα απομεινάρια μιας μέρας") όχι μόνο κέρδισε το βραβείο Booker αλλά έγινε διάσημος σ'όλο τον κόσμο: το βιβλίο του μεταφράστηκε σε 24 γλώσσες, πούλησε 1.000.000 αντίτυπα μόνο στην αγγλική γλώσσα και η ομώνυμη ταινία του Τζέιμς Άιβορι έγινε επίσης παγκόσμια επιτυχία. Το επόμενο μυθιστόρημά του "The unconsoled" ("Ο απαρηγόρητος"), κυκλοφόρησε το 1995 και τιμήθηκε με το βραβείο Τσέλτενχαμ. Το 1998 χρίστηκε από το γαλλικό κράτος Ιππότης των Τεχνών και των Γραμμάτων. Το μυθιστόρημα "When we were orphans" ("Τότε που ήμασταν ορφανοί") κυκλοφόρησε το 2000 και ήταν και αυτό υποψήφιο για το βραβείο Booker.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης