Το «Κιβώτιο» συνεχίζει τη διαδρομή του

Το «Κιβώτιο» συνεχίζει τη διαδρομή του

Η παράσταση που βασίζεται στο εμβληματικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου με πρωταγωνιστή τον Φώτη Μακρή «πάει» για 3η συνεχή χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Το «Κιβώτιο» συνεχίζει τη διαδρομή του
Η παράσταση που βασίζεται στο εμβληματικό μυθιστόρημα του αιρετικού συγγραφέα της ελληνικής αριστεράς Αρη Αλεξάνδρου «Το Κιβώτιο» βρήκε ανταπόκριση στο κοινό και «πάει» και για τρίτη χρονιά παραστάσεων στο Studio Μαυρομιχάλη. Ο νέος κύκλος παραστάσεων ανοίγει την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου ( και συνεχίζεται κάθε Παρασκευή στις 9 το βράδυ).  

Το μυθιστόρημα του Αλεξάνδρου, μεταφέρεται στη σκηνή με τη μορφή θεατρικού μονολόγου, για τρίτη σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο. 

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στις 26 Νοεμβρίου 2015 και παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία για δύο χρόνια. Εκτός της Αθήνας, παίχτηκε και σε 21 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, στις 27 Οκτωβρίου 2017, θα παρουσιαστεί στη Πάφο της Κύπρου, στα πλαίσια τη πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. 

Για όλους όσοι δεν έχουν διαβάσει το μυθιστόρημα και δεν γνωρίζουν το στόρι λίγες πληροφορίες είναι κάτι περισσότερο από χρήσιμες: Στα τέλη του εμφυλίου πολέμου μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει μετά από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης. 

Κλείσιμο


Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα αρχίζει να χάνει τα μέλη της σταδιακά μέχρι που τελικά σώζεται ένας μόνο αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο.

Όταν όμως φτάνει στον προορισμό του, διαπιστώνεται πως είναι άδειο και ο αντάρτης φυλακίζεται από τους άλλους συντρόφους του ως δολιοφθορέας. 

Σε μια συγκλονιστική προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά του, ο ήρωας αρχίζει να συντάσσει αναφορές στον ανακριτή, όπου δεν διστάζει να εξηγεί και να ερμηνεύει, το νόημα της παράδοξης αποστολής τους. Ο συντάκτης των αναφορών δεν γνωρίζει τίποτα για την ταυτότητα του ανακριτή ούτε για τους δεσμώτες του, ούτε αν ο ανακριτής διαβάζει τα όσα του γράφει.

Το Κιβώτιο, είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. 

Οι παραστάσεις συνδυάζονται με ένα κύκλο συζητήσεων με προσκαλεσμένους από τον ακαδημαϊκο, λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό κόσμο. 

Ο κύκλος συζητήσεων θα συνεχιστεί και τη φετινή θεατρική σαιζόν. Η λίστα των προσκεκλημένων θα ανακοινωθεί σύντομα. 

Το blog της παράστασης : kivotio.tumblr.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης