To σάουντρακ της Disney

To σάουντρακ της Disney

Ένα μουσικό θέαμα που μοιάζει με ξεχωριστή εμπειρία για τους μικρούς φίλους των πολυβραβευμένων ταινιών 

To σάουντρακ της Disney
Το να τραγουδούν μαζί στη σκηνή η Demy και η Νάντια Κοντογεώργη, δύο από τις πολύ φρέσκες και ενδιαφέρουσες γυναικείες φωνές και παρουσίες στα ελληνικά μουσικά πράγματα – συνοδευόμενες από τον Μέμο Μπεγνή και τον Παναγιώτη Πετράκη- και έχοντας μαζί την 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα του Μίσκολτς της Ουγγαρίας (που διευθύνει ο Αλέξιος Πρίφτης) δεν είναι μια πρόταση μόνο για παιδιά και γονείς! Και ας έχει η μουσική παράσταση ως περιεχόμενο το μαγικό soundtrack των ταινιών της Disney.  

Στις 6, 7 και 8 Οκτωβρίου, στη σκηνή του Tae Kwon Do, μελωδίες και τραγούδια που λατρεύτηκαν από μικρούς και μεγάλους ερμηνεύονται ζωντανά στα Ελληνικά με παράλληλη προβολή σκηνών από τις κλασικές ταινίες της Disney σε μια τεράστια οθόνη. 

Από τα διαχρονικά μουσικά θέματα της Μικρής γοργόνας, του Αλαντίν και του Βασιλιά των λιονταριών ως τα σύγχρονα hit των Πειρατών της Καραϊβικής και του Ψυχρά κι ανάποδα, το Disney in concert είναι ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα που ταξιδεύει τους πάντες – και όχι μόνο γονείς και παιδιά- σ’ έναν παραμυθένιο κόσμο, αποτελώντας ταυτόχρονα ιδανική ευκαιρία να μυηθούν οι μικροί θεατές στον πλούτο της συμφωνικής μουσικής.

Στη συναυλία ακούγονται τραγούδια όπως το «Tα ξεχνώ» (από την ταινία «Ψυχρά κι ανάποδα»), «Ο Κύκλος Ζωής» και το «Θε να γίνω εγώ βασιλιάς» (από τον «Βασιλιά των Λιονταριών»), το «Γλυκιά Ζωή» (από τον «Αλαντίν»), «Λιχουδιές» και «Έτσι είναι η ζωή» (από την ταινία «Πεντάμορφη και το Τέρας»), το «Μες το βυθό» (από τη «Μικρή Γοργόνα») και πολλά άλλα.

Από το 2010 το Disney in concert έχει παρουσιαστεί περισσότερες από 150 φορές στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες σε συνεργασία με σπουδαίες ορχήστρες. Ανάμεσα στις ορχήστρες που έντυσαν με το ταλέντο τους τις κλασικές μελωδίες ξεχωρίζουν η πολυβραβευμένη Συμφωνική Ορχήστρα του Σαν Φρανσίσκο (15 βραβεία Grammy κι ένα Emmy), η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ουάσιγκτον και η Συμφωνική Ορχήστρα του Φοίνιξ.
Κλείσιμο

Στην Ελλάδα Disney in concert πρωτοπαρουσιάστηκε το 2012 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη με τη σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ (στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας) και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης (στο Μέγαρο της Θεσσαλονίκης), σημειώνοντας συνεχείς sold out παραστάσεις!

Η φετινή, ολοκαίνουργια συνάντηση του Disney in concert με τους Έλληνες φίλους του σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η μαγεία της μουσικής και των εικόνων περιλαμβάνει όχι μόνο μουσική, αλλά και τραγούδια της Disney που ερμηνεύουν –μεταγλωττισμένα στα ελληνικά– οι τέσσερις αγαπημένοι τραγουδιστές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης