Draft κοκτέιλ με... έναν γείτονα

Draft κοκτέιλ με... έναν γείτονα

Γνωρίστε πρόσωπα και προορισμούς της πόλης παρέα με το Citylife!

Draft κοκτέιλ με... έναν γείτονα
Στη νέα εκπομπή του Citylife τσεκάρουμε τις χειροποίητες τσάντες της 3QUARTERS, παραγγέλνουμε βαρελίσιο κοκτέιλ στο Mr. Peacock, παρακολουθούμε τον μονόλογο «Ο γείτονάς μου Ναπολέων Λαπαθιώτης», ξεναγούμαστε στην έκθεση «Αγαπημένη Θεία Λένα: Η ζωή και το έργο της Αντιγόνης Μεταξά» και ακούμε το Ventus Ensemble σε έργα Μότσαρτ, Μπετόβεν και Σελαμσή

Παρακολουθήστε εδώ το Citylife
όπως προβάλλεται στην εκπομπή Lifetime
του καναλιού Novalifε της Nova!

Κλείσιμο


3QUARTERS

Δύο αδέλφια, η Γαρυφαλιά -αρχιτέκτονας- και ο Γιάννης -φωτογράφος- βρήκαν μία πρωτότυπη ιδέα για να παντρέψουν την ιδέα της ανακύκλωσης με το design. Χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη χρησιμοποιημένα τεντόπανα -που βρίσκονται σε μεγάλη αφθονία στην ηλιόλουστη Αθήνα- για να κατασκευάσουν χειροποίητες τσάντες και αξεσουάρ. «Υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο σχετικά με την κατασκευή, πώληση και αγορά χειροποίητων προϊόντων. Κάθε χειροποίητο προϊόν αφορά ανθρώπους και όχι μηχανές και βάζουμε λίγη από την αγάπη μας σε κάθε προϊόν που φτιάχνουμε. Όλα τα προϊόντα μας αποτελούν δικές μας ιδέες. Τα υλικά και οι χρωματικοί συνδυασμοί έχουν επιλεχθεί προσεκτικά, έχουν κοπεί και έχουν ραφτεί με το χέρι στο εργαστήριό μας», αναφέρουν τα δύο αδέλφια.

Tip
Επισκεφτείτε το site του 3QUARTERS.

Mr. Peacock

Τα αρσενικά παγώνια απλώνουν το πλούσιο φτέρωμά τους για να εντυπωσιάσουν. Ο Mr. Peacock το καταφέρνει αυτό με λαχταριστά pancakes σοκολάτας, αλλά και με το πρώτο κοκτέιλ στη χώρα μας που δεν γίνεται επιτόπου από τον μπάρμαν, αλλά σερβίρεται από βαρέλι - ένα δροσιστικό μείγμα με βάση τη βότκα και έμφαση στο τζίντζερ. Στη φιλοσοφία του... παγωνιού κινείται και η διακόσμηση, με φωτεινά χρώματα και μία αυλή που ανυπομονεί να έρθει η άνοιξη για να αναδείξει τα κάλλη της.

Tips
Το Mr. Peacock βρίσκεται στην οδό Κατσουλιέρη 7, στο Χαλάνδρι.
Ακολουθήστε το Mr. Peacock στο Facebook

Ο γείτονάς μου Ναπολέων Λαπαθιώτης

«Θεωρητικά, θα μπορούσαμε να είμαστε στην ίδια γειτονιά επί δεκάξι χρόνια, εφόσον τόσο ήμουν εγώ, όταν αυτός, πενηνταπεντάρης πια, αυτοκτόνησε στις 8 Ιανουαρίου 1944. Θεωρητικά, θα μπορούσαμε να είμαστε στην ίδια γειτονιά επί δεκάξι χρόνια, εφόσον τόσο ήμουν εγώ, όταν αυτός, πενηνταπεντάρης πια, αυτοκτόνησε στις 8 Ιανουαρίου 1944». Η παράσταση της bijoux de kant βασίζεται σε κείμενα του Γιώργου Ιωάννου και του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη. Πρόκειται για έναν μονόλογο τον οποίο ερμηνεύει ο Αντώνης Γκρίτσης και ο οποίος παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00, στο bijoux de kant hood.

Tips
Το bijoux de kant hood βρίσκεται στην οδό Αθηνάς 10, Μοναστηράκι.
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.

Αγαπημένη Θεία Λένα: Η ζωή και το έργο της Αντιγόνης Μεταξά

Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί στο Κεντρικό Κτίριο μια έκθεση για την Αντιγόνη Μεταξά, την αγαπημένη Θεία Λένα των παιδιών στις δεκαετίες των '40, '50 και '60. Μια θρυλική μορφή, η πιο σημαντική παιδαγωγός στην Ελλάδα που πρόσφερε στον τόπο και στα Ελληνόπουλα τον πρώτο μόνιμο θεατρικό οργανισμό για παιδιά στην Αθήνα, γράφοντας και ανεβάζοντας παραστάσεις για παιδιά, το «Θέατρο του Παιδιού» από το 1933-1942 και παρουσιάζοντας 4.500 ραδιοφωνικές εκπομπές για παιδιά από το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας από το 1939-1966. Επίσης έγραψε 53 βιβλία (ανάμεσα τους την γνωστή εγκυκλοπαίδεια του παιδιού και την μυθολογική εγκυκλοπαίδεια), πρωτοπαρουσίασε σειρά δίσκων βινιλίου με παραμύθια και τραγούδια, και τις πρώτες τηλεοπτικές εκπομπές για παιδιά.

Tips
Η έκθεση διαρκεί έως τις 12 Μαρτίου.
Ακολουθήστε το Μουσείο Μπενάκη στο Facebook

Ventus Ensemble

Το σύνολο πνευστών Ventus αποτελείται από μία ομάδα νέων μουσικών που συνεργαζόμενοι σχεδόν από παιδιά ερευνούν και ερμηνεύουν όλο το φάσμα της μουσικής για πνευστά. Πειραματίζονται και τολμούν να παρουσιάζουν ένα ρεπερτόριο άγνωστο και συναρπαστικό. Με παραγγελίες έργων και πρόσφατα έναν δίσκο της DECCA Classics στο δυναμικό του, το σύνολο Ventus είναι μία από τις πιο δυναμικές ομάδες της χώρας μας στη μουσική δωματίου. Τώρα, το σύνολο έρχεται στο θέατρο Πόρτα για να παίξει έργα Μότσαρτ, Μπετόβεν και Σελαμσή. Η συναυλία παρουσιάζεται στο πλαίσιο των Άλλων Παράλληλων στις 9 Φεβρουαρίου.

Tip
Το θέατρο Πόρτα βρίσκεται στη λεωφόρο Μεσογείων 59.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης