Το μέλλον της ναυτιλίας στον Πειραιά

Το μέλλον της ναυτιλίας στον Πειραιά

Επιχειρηματικότητα, ναυτιλία και καινοτομία συναντιούνται στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας

Το μέλλον της ναυτιλίας στον Πειραιά

Επιχειρηματικότητα, ναυτιλία και καινοτομία συναντιούνται στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας


«Θέλουμε να επεκτείνουμε τη δικτύωση και τις συνέργειες στον χώρο της ναυτιλίας και να καθιερωθούμε ως ώριμος φορέας που βοηθά τους νέους επιχειρηματίες να κάνουν την ιδέα τους τους πράξη». Με τα λόγια αυτά, ο Νίκος Δημάκης περιγράφει τους στόχους του Bluegrowth που τις μέρες αυτές πραγματοποιεί μία σειρά από δραστηριότητες που εντάσσονται στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας». Σκοπός η γνωριμία του ευρύτερου κοινού με την επιχειρηματικότητα, τη ναυτιλία και την καινοτομία σε διάφορες περιοχές του Πειραιά.

Η αρχή έγινε πριν λίγες μέρες με τον CruiseInn, τον τετραήμερο μαραθώνιο δημιουργίας startup εν πλω για φοιτητές και νέους επαγγελματίες ο οποίος πραγματοποιήθηκε από το ThinkBiz και τη Celestyal Cruises, υπό την αιγίδα του Bluegrowth. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, 20 Μαΐου, και τώρα σειρά παίρνουν άλλες δράσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 9 Ιουνίου. «Την ίδια μέρα πρόκειται να ανοίξουν οι υποβολές συμμετοχής για το Bluegrowth 3, προσφέροντας υποστήριξη σε όσους γίνουν τελικά δεκτοί ώστε να ξεκινήσουν τη δική τους εταιρία», συνεχίζει ο Νίκος, project manager του προγράμματος.

Η υποβολή θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, με το ενδιαφέρον να αναμένεται υψηλό αφού τα οφέλη που αποκομίζουν οι συμμετέχοντες είναι πολλαπλά. «Χαρακτηριστικά παραδείγματα», καταλήγει, «είναι οι περσινές νικήτριες ομάδες που ήδη δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά καθώς και οι φετινές που ήδη έχουν προτάσεις επιχειρηματικών συνεργασιών πριν καν ολοκληρώσουν το πρόγραμμα».

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις που ακολουθούν

26/5: Bluegrowth Open Day Pitching Event (17.00-20.00)

Οι ομάδες που συμμετείχαν και ολοκληρώνουν το πρόγραμμα της θερμοκοιτίδας του Bluegrowth παρουσιάζουν τις ιδέες τους στο κοινό.
Τοποθεσία: Ηρώων Πολυτεχνείου 91 & Κανθάρου, Πειραιάς

3-5/6: Startup Weekend Piraeus (Friday 17.00 – Sunday 20.00)

Για 2η συνεχή φορά η Aephoria, το Bluegrowth, το Cube και ο Δήμος του Πειραιά διοργανώνουν το Startup Weekend Πειραιά. Ένα «μεγάλο» τριήμερο, που ξεκινά από την Παρασκευή το απόγευμα και ολοκληρώνεται την Κυριακή το απόγευμα. Αποτελεί μια hands-on εμπειρία, όπου επιχειρηματίες και επίδοξοι νέοι επιχειρηματίες, χωρίς να γνωρίζονται μεταξύ τους, θα σχηματίσουν ομάδες και θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές ιδέες.
Τοποθεσία: Ηρώων Πολυτεχνείου 91 & Κανθάρου, Πειραιάς

9/6: Bluegrowth event at Posidonia

Το Bluegrowth στο πλαίσιο του μεγαλύτερου event για τη ναυτιλία, τα Ποσειδώνια, διοργανώνει την Πέμπτη 9 Ιουνίου (13.00-15.00) ένα workshop, στο οποίο θα παρουσιαστεί το Bluegrowth και οι δράσεις του καθώς και οι ομάδες του που ολοκλήρωσαν τον 2ο κύκλο της θερμοκοιτίδας. Επίσης το PortXL accelerator θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του, στο οποίο συμμετέχει μια εκ των νικήτριων ομάδων του BG, όπως επίσης θα γίνει η εκκίνηση του 3ου κύκλου με ένα κάλεσμα για συμμετοχή στους νέους και νέες στον επόμενο διαγωνισμό.
Τοποθεσία: Metropolitan Expo
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης