Χορεύοντας στην Καλαμάτα

Χορεύοντας στην Καλαμάτα

Συνδύασε την εξόρμησή σου στην πανέμορφη πόλη της Πελοποννήσου με ένα δημοφιλές πολιτιστικό event

Χορεύοντας στην Καλαμάτα
Πιστό στο ραντεβού του, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας επιστρέφει για 21η χρονιά από τις 17 έως τις 24 Ιουλίου με ένα πρόγραμμα, που περιλαμβάνει παραστάσεις σύγχρονου χορού από ελληνικές και ξένες ομάδες, προβολές που εστιάζουν στην τέχνη του χορού, μία βραδιά βίντεο και δύο σεμινάρια. Ανάμεσα στις παραστάσεις ξεχωρίζουμε τη βαθιά ποιητική και εκστατική περφόμανς “Off the map” (17 & 18 Ιουλίου) από τους Wen-Chi Su, μία ομάδα νέων Ταϊβανών και ευρύτερα απω-ανατολιτών καλλιτεχνών, αλλά και τους δικούς μας Rootlessroot, μία από τις πιο ικανές ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού, με το «W Memorabilia (Phaedra’s Laboratory)» (24 Ιουλίου), που αποτελεί μία σπουδή στη γυναικεία φύση μέσα από τρεις γυναίκες – σύμβολα (Φαίδρα, Μήδεια, Πασιφάη).



Από τα απόλυτα must see του Φεστιβάλ η “Carmen” της Dada Masilo. Η Νοτιοαφρικανή χορογράφος, που έστρεψε όλα τα βλέμματα πάνω της με την ανατρεπτική και υπέροχη ανάγνωση της στη «Λίμνη των Κύκνων» (παράσταση, που απολαύσαμε και στο περσινό Φεστιβάλ Αθηνών), έρχεται στην Καλαμάτα στις 18 και 19 Ιουλίου για να μας παρουσιάσει μία εκρηκτική, ερωτική, ανεξάρτητη
Κλείσιμο
Κάρμεν απέναντι σε έναν εκδικητικό και βίαιο «σαν όλα τα αρσενικά του πολέμου» Δον Χοσέ. Μία γυναικεία ματιά στην εμβληματική αυτή ηρωίδα. Επίσης, το ενδιαφέρον μας αξίζει και ο Ευριπίδης Λασκαρίδης, από τους πλέον συνεπείς και αφοσιωμένους καλλιτέχνες στον χώρο του και στενός συνεργάτης του Δημήτρη Παπαϊωάννου. Η νέα του περφόμανς έχει τίτλο “Relic” (23 Ιουλίου), τουτέστιν απολίθωμα. «Αυτό που θ’ απομείνει κάποτε από την αγάπη, την τρυφερότητα, την ανθρωπιά. Ενα παράδοξο ταξίδι μεταμορφώσεων από το γελοίο στο σπαρακτικό».



Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, οι θεατές του Φεστιβάλ έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό, αντισυμβατικό κινηματογραφικό πορτρέτο της κορυφαίας Πίνα Μπάους μέσα από το ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς “Pina”, που γυρίστηκε το 2011. Στην εξαιρετική αυτή ταινία, που θα προβληθεί στις 20 Ιουλίου στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη της Καλαμάτας, οι συνεργάτες της ιέρειας του σύγχρονου χορού μιλούν για την απώλειά της, όπως τη βιώνουν ο καθένας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης