Σε δημοπρασία το Honda NSX του Senna

Σε δημοπρασία το Honda NSX του Senna

Το αγαπημένο Honda του αείμνηστου Ayrton Senna αναζητά για ακόμη μία φορά νέο ιδιοκτήτη.

240424134939_honda-nsx-senna-1

Ακόμα κι αν επιχειρήσει κάποιος να βγάλει από την εξίσωση τον Βραζιλιάνο Παγκόσμιο Πρωταθλητή της F1, το Honda NSX έχει κατοχυρωθεί στη μνήμη των παλαιότερων, ως ένα πραγματικά υπέροχο αυτοκίνητο.

Τόσο για τη συνολική αισθητική του, όσο κυρίως για τα γεμάτα ένταση και δυναμισμό, οδηγικά του χαρακτηριστικά. Από την άλλη, o Senna συνέβαλε τα μέγιστα στην τελική εξέλιξη του μοντέλου, προτείνοντας στη Honda να ενισχύσει την ακαμψία του πλαισίου, μετά από μια δοκιμή στην πίστα της Σουζούκα.

Ήταν σίγουρα ο πιο αναγνωρίσιμος και ο πιο μυημένος ιδιοκτήτης (έχοντας μάλιστα τρία αυτοκίνητα στη συλλογή του) του ιαπωνικού sportscar και εν κατακλείδι, ήταν ο Ayrton Senna.

Εν έτη 2024 και το αγαπημένο κόκκινου χρώματος NSX του Βραζιλιάνου θρύλου της F1, δημοπρατείται από την Auto Trader στο Ηνωμένο Βασίλειο, με εκτιμώμενη τιμή πάνω 622.000 δολάρια.

Το συγκεκριμένο μοντέλο εμφανίστηκε και στην ταινία «Racing Is In My Blood» και απαθανατίστηκε σε μια διάσημη φωτογραφία, με τον Senna να το πλένει στο σπίτι του στην Πορτογαλία.
Κλείσιμο

Είναι επίσης το ίδιο NSX που οδήγησε το 2019 ο Giancarlo Minardi στην πίστα της Ίμολα, σε μια εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης επετείου από το θάνατο του Senna. Παρόλο που ταξινομήθηκε για πρώτη φορά το 1991, το αυτοκίνητο έχει μόλις 62.925 χιλιόμετρα στο κοντέρ του.

Διαθέτει ένα V6 κινητήρα 3,0 λίτρων με απόδοση 271 ίππους και 283 Nm ροπής, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 265 χλμ./ώρα.

Σήμερα, το κόκκινο NSX του Senna ανήκει στον Robert McFagan, ο οποίος το παρέλαβε το 2013 μετά από ένα ταξίδι στην Πορτογαλία. Από τότε, το αυτοκίνητο μένει στο κτήμα του στο Ανατολικό Σάσεξ, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης