«Πάσα» στον εθελοντισμό

«Πάσα» στον εθελοντισμό

Μπάσκετ στη Νέα Σμύρνη και εκστρατεία ενημέρωσης στο Σύνταγμα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

«Πάσα» στον εθελοντισμό
Η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου έχει ανακηρυχτεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Σήμερα υπολογίζεται ότι περίπου δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από τη συγκεκριμένη χρόνια ασθένεια, ενώ ο αριθμός των ασθενών στην Ελλάδα είναι περί τις 10.000. Αν και τραγελαφικό, καθ’ ότι βρισκόμαστε στο 2015, η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας θεωρείται ακόμα ασθένεια-ταμπού και έτσι κάπως αντιμετωπίζεται τόσο από το ευρύ κοινό, όσο και από κάποιους εκ των ασθενών.

Oπως σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις, το πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης. Σε αυτό στοχεύει και ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, που ιδρύθηκε το 2007 αποκλειστικά από ασθενείς. Στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού και παράλληλα φυσικά στη στήριξη των ασθενών. Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας προβαίνει σε δύο ακόμα δράσεις – από τις πολλές που πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Μάιο στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.



Η πρώτη αφορά έναν φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ, που θα γίνει αύριο, Κυριακή 24 Μαΐου, στις 5 το απόγευμα, στο Γήπεδο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη. Ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας (Τσαρτσαρής, Σιγάλας, Γαλακτερός, Ντικούδης, Πρέλεβιτς, Κορωνιός, Μπουντούρης) παίζει με τον Α.Ο.Ν.Σ «Ο ΜΙΛΩΝ» με στόχο όχι τη νίκη, αλλά… ένα τρίποντο στη ζωή! Ας δώσουμε όλοι το παρών ενισχύοντας τη δράση του Συλλόγου.
Κλείσιμο

Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 26 Μαΐου, στην Πλατεία Συντάγματος. Από τις 11 το πρωί ειδικοί συνεργάτες του Συλλόγου θα ενημερώνουν για τη νόσο στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, ενώ μέλη και εθελοντές θα καλούν το κοινό σε μία πρωτότυπη δράση, που θα έχει ως αποτέλεσμα στις 8 το βράδυ ολόκληρη η Πλατεία Συντάγματος να φωτιστεί σε χρώμα πορτοκαλί!



«Μαζί σε κάθε βήμα» είναι το κεντρικό μήνυμα αυτής της εκδήλωσης και εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας έχει θέμα την «Πρόσβαση», δηλαδή «την ισότητα της πρόσβασης στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή, την πρόσβαση στα ίδια εργαλεία, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις που απολαμβάνουν τα άτομα που δεν έχουν Σκλήρυνση Κατά Πλάκας».

Κλείνοντας θέλω απλά να προσθέσω μία προσωπική μου εμπειρία. Τις τελευταίες εβδομάδες έτυχε να γνωρίσω και να συναναστραφώ άτομα που πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα καταλάβαινα τίποτα αν δεν μου το έλεγαν οι ίδιοι. Ομως γι’ αυτούς τους ανθρώπους η Σκλήρυνση δεν είναι κάποιο ένοχο μυστικό. Είναι ακόμα μία ευκαιρία για να ρουφήξουν τη ζωή. Η ανθρώπινη δύναμη σε όλο της το μεγαλείο. Τους θαυμάζω απεριόριστα. Και είμαι μαζί τους. «Σε κάθε βήμα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης