Τσάι, κρασιά και... live

Τσάι, κρασιά και... live

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Τσάι, κρασιά και... live
Το Citylifε απολαμβάνει την παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία», δοκιμάζει ιδιαίτερα ροφήματα στο «Τσάι», παρακολουθεί «To Cinema του παραδείσου», πηγαίνει στο live της Joanna Drigo και του Ευστάθιου Δράκου και επιλέγει κρασιά στην Cava Π.



Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
όπως προβάλλεται από
Κλείσιμο
το κανάλι Novalifε της Nova!


«Ο κύκλος με την κιμωλία»

O Kωνσταντίνος Μαρκουλάκης έχει αναλάβει φέτος το δύσκολο έργο να σκηνοθετήσει το έργο «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε μετάφραση του Οδυσσέα Ελύτη και μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Στο λαϊκό και γοητευτικό παραμύθι η Γρούσα που είναι υπηρέτρια σε αρχοντικό, παίρνει κοντά της το γιό του άρχοντα, όταν αυτός δολοφονείται από επαναστάτες και η μητέρα του τον εγκαταλείπει κυνηγημένη. Με θυσίες κρατάει το παιδί κοντά της, μέχρι την ημέρα που η βιολογική μητέρα του επιστρέφει και το διεκδικεί δικαστικά, κατηγορώντας την Γρούσα, ότι της το έκλεψε. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, πλαισιωμένοι από 12μελή θίασο, εμφανίζονται οι Αιμίλιος Χειλάκης, Μαρία Πρωτόπαππα, Ελισάβετ Μουτάφη και Αποστόλης Τότσικας, ενώ ο Δημήτρης Λιγνάδης αναλαμβάνει τον ρόλο του αφηγητή.

Tips
Το έργο θα παρουσιάζεται έως τις 30 Απριλίου.

«Το τσάι»

«Το Τσάι» άνοιξε στην Ομήρου 35 στο Κολωνάκι το 1994, και αποτελεί ένα από τα πιο εξειδικευμένα καταστήματα τσαγιού στην Αθήνα. Διαθέτει μια τεράστια γκάμα τσαγιών απ' όλο τον κόσμο -μαύρα, πράσινα, λευκά, αρωματικά- ροφήματα χωρίς καφεΐνη και φυσικά πολλά και διάφορα αξεσουάρ γύρω από το τσάι. Τον Σεπτέμβριο του 2008 άνοιξε στην Λυκαβηττού & Αλεξάνδρου Σούτσου 19 στο Κολωνάκι μια τσαγερία. Σε ένα ψηλοτάβανο, δροσερό χώρο σερβίρονται μοναδικές ποικιλίες τσαγιού με τον παραδοσιακό τρόπο. Συνοδευτικά μπορεί κανείς να απολαύσει φρέσκες σαλάτες, κρύα σάντουιτς, τάρτες, ξεχωριστά πιάτα ημέρας και φυσικά ειδικές γλυκές και αλμυρές γεύσεις με βάση το τσάι, υπό την επίβλεψη του Γάλλου σεφ Jean Pierre Jaclot. Παράλληλα διοργανώνονται γευσιγνωσίες τσαγιού και κινέζικες τελετές τσαγιού (2 έως 5 ατόμων), ενώ ιδιαίτερα δημοφιλές έχει γίνει το brunch κάθε Σαββατοκύριακο (12.00-17.00) με μπουφέ απεριόριστης κατανάλωσης με 9,3 ευρώ κατ' άτομο.

Tips
Ο τρόπος σερβιρίσματος του τσαγιού αλλάζει από χώρα σε χώρα: στην Ιαπωνία μαντεμένιες, στην Κίνα πήλινες και στην Ευρώπη πορσελάνινες...

«To Cinema του παραδείσου»

Ο συνθέτης των μεγαλύτερων επιτυχιών του ελληνικού κινηματογράφου, Μίμης Πλέσσας, ενώνει το παρελθόν με το παρόν στην παράσταση το «To Cinema του παραδείσου» που παρουσιάζεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο έως τις 5 Απριλίου. Κλασικές επιτυχίες, αγαπημένα τραγούδια ντυμένα με έξυπνη πρόζα, κωμωδία, ερμηνείες και χρώματα από τους: Θωμαίς Ανδρούτσου, Δημήτρη Παπάζογλου, Μαργαρίτα Γκινοσάτη, Αναστάση Κολοβό, Πόπη Χριστοδούλου και Άννα Φωτοπούλου, Σπύρο Κλείσσα και Fide Köskal. Και όλα αυτά στον εορτασμό των 100 χρόνων του Ελληνικού Κινηματογράφου!

Tips
Τις χορογραφίες έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Παπάζογλου.

Joanna Drigo & Ευστάθιος Δράκος

Αφορμή για τη γνωριμία και την πρώτη συνεργασία της Joanna Drigo και του Ευστάθιου Δράκου στάθηκε το τραγούδι «Στη θάλασσα» για ένα project του περιοδικού Metropolis. Η Joanna θυμάται την πρώτη τους συνάντηση το 2013: «Γνωριστήκαμε μέσω του Metropolis. Ο Στάθης τότε με είχε προτείνει να τραγουδήσω ένα τραγούδι για το concept «7 τραγούδια για το καλοκαίρι 2013», γιατί με είχε ακούσει παλιότερα και πίστευε ότι θα υποστήριζα καλά το συγκεκριμένο κομμάτι», τονίζει. Σήμερα, Δευτέρα 30 Μαρτίου η Joanna Drigo και ο Στάθης Δράκος θα βρεθούν στη σκηνή του Σταυρού του Νότου για να παίξουν τραγούδια δικά τους, πειραγμένα λίγο ενορχηστρωτικά μέσα από τις ιδέες των μουσικών καθώς και κάποιες αγαπημένες διασκευές που επέλεξαν με προσοχή.

Tips
Μαζί τους ο Δημήτρης Σιάμπος στην κιθάρα, ο Αλέξανδρος Μπαλτάς στα τύμπανα, ο Γιώργος Τσιατσούλης στο ακορντεόν και ο Κώστας Πατσιώτης στο κοντραμπάσο.

Cava Π.

Ο Σταύρος Πάνιας ασχολείται με το χώρο των ποτών εδώ και δύο δεκαετίες και εδώ και ένα χρόνο έχει ανοίξει μια εξειδικευμένη κάβα στην Μητροπόλεως. Η Κάβα Π. Είναι ένας εντυπωσιακός χώρος που τραβάει το βλέμμα των περαστικών και κάνει Έλληνες και ξένους να θέλουν να μυηθούν στις γεύσεις της ελληνικής φύσης. «Πλέον γίνονται πολύ καλές δουλειές από Έλληνες αποσταγματοποιούς και οινοπαραγωγούς και μέσα από αυτό το κατάστημα μας δίνεται η δυνατότητα να βγάλουμε αυτές τις δουλειές προς τα έξω» αναφέρει ο ιδιοκτήτης που έχει ιδιαίτερη αδυναμία στους ελληνικούς αμπελώνες.

Tips
Η Κάβα Π. Βρίσκεται στον αριθμό 76 της Μητροπόλεως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης