10 αξιομνημόνευτες διαφημίσεις που παίχτηκαν στο Superbowl

10 αξιομνημόνευτες διαφημίσεις που παίχτηκαν στο Superbowl

10 διαφημίσεις που έμειναν στην ιστορία και ξεχώρισαν όταν πρωτοπαίχτηκαν

10 αξιομνημόνευτες διαφημίσεις που παίχτηκαν στο Superbowl
Το Superbowl είναι ο μεγάλος τελικός του NFL, η δημοφιλέστερη ετήσια διοργάνωση του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, αυτού που εμείς εδώ ονομάζουμε ράγκμπι. Κάποιοι θα έλεγαν: και τι μας νοιάζει ένας αγώνας ενός αθλήματος που η πλειοψηφία αγνοεί παντελώς; Όπως και να ‘χει το Superbowl είναι ένα από τα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη τηλεθέαση παγκοσμίως. Άλλα χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν ο τελικός του Champions League και το El Clásico, δηλαδή ο αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα στις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Το Superbowl στις ΗΠΑ παρακολουθείται τα τελευταία χρόνια από το 50-60% του πληθυσμού! Μιλάμε για περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους μόνο στις ΗΠΑ!
 
Τα παραπάνω στοιχεία έχουν μετατρέψει το Superbowl σε ένα τεράστιο εμπορικό πάρτι πανηγύρι. Όνειρο και στόχος πολλών τραγουδιστών είναι πλέον να είναι οι επίσημοι καλεσμένοι που θα δώσουν το δικό τους show στο ημίχρονο του αγώνα, καθώς γνωρίζουν πως θα τους δει ένα απίστευτο νούμερο τηλεθεατών παγκοσμίων! Παράλληλα ο τηλεοπτικός χρόνος για διαφημίσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα σπάει όλα τα ρεκόρ. Καμπάνιες πολλών εκατομμύριων δολαρίων συναγωνίζονται για αυτά τα πολύτιμα δευτερόλεπτα που αρκούν για να προωθήσουν ένα προϊόν όσο τίποτα άλλο μέσα στη χρονιά. Επίσης τα trailers των επερχόμενων blockbusters έχει καθιερωθεί να ντεμπουτάρουν και αυτά στο Superbowl τα τελευταία χρόνια.
 
Δεν αρκεί όμως μια εταιρία να αγοράσει λίγο τηλεοπτικό χρόνο. Πρέπει και η ίδια η διαφήμιση να έχει κάτι πρωτότυπο και ενδιαφέρον. Γνωρίζοντας τη σημαντικότητα αυτή, εταιρίες προετοιμάζονται μήνες πριν και επιστρατεύουν διάσημους σκηνοθέτες να γυρίσουν διαφημίσεις που θα μείνουν στην ιστορία... Ψάξαμε και βρήκαμε ορισμένες από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε.
Κλείσιμο
 
#10   Coca-Cola - Mean Joe Green (1979)

 
Μπορεί σήμερα να φαίνεται κάπως ξεπερασμένη άλλα πίσω στο 1979 αγαπήθηκε και έμεινε χαραγμένη στη μνήμη. Ο Green αποχωρεί κουτσαίνοντας προς τα αποδυτήρια κατσουφιασμένος και ένα αγόρι του προσφέρει το μπουκάλι με το αναψυκτικό του. Με το που το πίνει αλλάζει διάθεση και αντί για ευχαριστώ του πετάει την πετσέτα του...

 
#9   Pepsi - Cindy Crawford (1992)

 
Μια κόκκινη Lamborghini σταματάει σε ένα απομονωμένο βενζινάδικο και από μέσα βγαίνει η Cindy Crawford στα καλύτερα της... Αγοράζει ένα κουτάκι Pepsi, ενώ την ίδια ώρα δυο αγόρια κοιτάνε με ανοιχτό στόμα προς το μέρος της... για να διαπιστώσουμε στο τέλος πως αιτία του θαυμασμού τους είναι οι καινούργιες συσκευασίες του αναψυκτικού...

 
#8   Bud – Swear Jar (2010)

 
Πόσο αμερικανιά το swear jar; Κάθε φορά που κάποιος βρίζει πρέπει να βάζει μέσα 10 λεπτά. Όταν όμως μια υπάλληλος γραφείου λέει πως όταν γεμίσει το βάζο θα αγοράσουν ένα καφάσι Bud, η κατάσταση ξεφεύγει...

 
#7   Nike - Michael Jordan & Bugs Bunny (1992)

 
Τέσσερα χρόνια μετά το Space Jam, ο Bags Bunny συνεργάζεται και πάλι με τον Michael Jordan εναντίον τεσσάρων μαντραχαλάδων. Αλήθεια, χρειάζεται κάτι περισσότερο;
 
 
#6   Pepsi - Your Cheatin’ Heart (1996)

 
Μια ακόμα από τη σειρά διαφημιστικού box ανάμεσα στην Pepsi και την Coca-Cola... Υπάλληλος της Coca-Cola γεμίζει το ψυγείο με κουτάκια και όταν τελειώνει δεν μπορεί να αντισταθεί στον διπλανό ανταγωνιστή... με αστεία αποτελέσματα... Απλή σε concept, αλλά διασκεδαστική.
 
 
#5   Snickers – You're Not You When You’re Hungry (2010)

 
Ναι μια έξυπνη διαφήμιση με ράγκπι. Με το μότο του Snickers ότι “δεν είσαι ο εαυτός σου όταν πεινάς” ένας από τους παίχτες μετατρέπεται σε Betty White!
 
 
#4   Old Spice - The Man Your Man Could Smell Like (2010)

 
Η Old Spice τόλμησε να βγάλει διαφήμιση ανδρικού αποσμητικού, που παίχτηκε στη διάρκεια του Superbowl και απευθύνεται σε γυναίκες! Έγινε viral και είναι γρήγορη, αστεία και πραγματικά fun!
 
 
#3   Volkswagen - The Force (2011)

 
Star Wars, ένα παιδί και όνειρα που γίνονται πραγματικότητα. Τόσο καλογυρισμένη, με προσοχή στις λεπτομέρειες και ψυχή που σπάνια συναντάς σε διαφημιστικά κλιπς...
 
 
#2   McDonald’s - Larry Bird vs. Michael Jordan (1993)

 
Μιλάμε για μεγάλο θράσος να βγάζει μια μπασκετική διαφήμιση στο ημίχρονο του τελικού του ράγκμπι! Φυσικά βοηθάει απίστευτα το γεγονός να έχεις δυο από τους μεγαλύτερους σταρ του αθλήματος όλων των εποχών να παίζουν το αμερικάνικο HORSE σκοράροντας με απίθανους τρόπους και στοίχημα ένα Big Mac.
 
  
#1   Apple – 1984 (1984)


Ιστορική στιγμή από κάθε άποψη. Στο Superbowl επέλεξε η Apple και ο Steve Jobs να παρουσιάσουν το πρώτο Macintosh. Με αυτή τη φουτουριστική διαφήμιση, εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο του George Orwell, και με τον Ridley Scott στη καρέκλα του σκηνοθέτη η αλληγορία είναι πως το Mac ήρθε για να δώσει τη δημιουργική σπίθα που χρειαζόταν ώστε ο κόσμος να επαναστατήσει και να ξεφύγει από το Μεγάλο Αδελφό, που είναι προφανώς το PC της αντιπάλου IBM... Μια διαφήμιση που διδάσκεται ακόμα και σήμερα σε όλες τις αντίστοιχες σχολές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης