Croissant και donut ίσον... cronut

Croissant και donut ίσον... cronut

Δοκίμασες το νέο food trend της πόλης;

Croissant και donut ίσον... cronut
Food trends έχουμε δει αρκετά τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Από frozen yogurt, donuts και φαλάφελ έως cupcakes και macaron. Ένα νέο ιβρύδιο που έχει κάνει σιγά σιγά την εμφάνιση του, χωρίς ακόμα να έχει προκαλέσει κάποιον παρόμοιο παροξυσμό, είναι το cronut. Τι είναι το cronut λοιπόν; Με απλά λόγια ένας συνδυασμός croissant και donut.

Τη δημιουργία αυτή σκαρφίστηκε ένας Γάλλος chef-patissier ονόματι Dominique Ansel τον Μάιο του 2013 στη Νέα Υόρκη, αρχίζοντας να τα προμηθέυει στο ομώνυμο ζαχαροπλαστείο του. Έγιναν αμέσως talk-of-the-town με αποτέλεσμα ουρές να συγκεντρώνονται απ' έξω και το κοινό να απαιτεί μεγαλύτερη παραγωγή από τα 200 κομμάτια που παρήγαγε καθημερινά στις αρχές... Και όχι μόνο αυτό. Κάθε πελάτης μπορούσε να αγοράσει έως 2 cronuts μόνο. Έτσι την εξωφρενική αυτή ζήτηση εκμεταλλεύτηκαν ορισμένοι οι οποίοι στηνόντουσαν στην ουρά από το πρωί, αγόραζαν 2 cronuts και μετά τα πουλούσαν στη «μαύρη αγορά»! Κάπως έτσι τα μικρά αυτά γλυκίσματα άρχισαν να κάνουν τον γύρο του κόσμου, μη παραλείποντας φυσικά και τη χώρα μας.

Όπως αναφέραμε, το cronut είναι συνδυασμός λεπτών φύλλων croissant που τηγανίζονται, γεμίζεται με κάποια γεύση, και όταν σχηματιστεί καλύπτεται με γλάσο και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς - όπως και τα donuts. Όπως καταλαβαίνετε οι πιθανοί συνδυασμοί στις γεμίσεις και τις επικαλύψεις είναι πολλοί και δελεαστικοί.

Ψάξαμε να δούμε που υπάρχουν cronuts στην Αθήνα και βρήκαμε τα εξής:

Κλείσιμο
Just Cronuts



Μικρό μαγαζάκι στην οδό Δυρραχίου 67 στα Σεπόλια που έχει, όπως λέει το όνομα του, μόνο cronuts, σε 7 γεύσεις και με τιμή 1,3 ευρώ.

Bankie



Νέα πρόταση στα μικρογεύματα με καταστήματα σε Κατεχάκη, Παγκράτι και Περιστέρι. Οι γεύσεις των cronuts ανανεώνονται και ενδεικτικά υπάρχουν: πραλίνα-μπισκότο, σοκολάτα-μπανάνα, κρέμα λεμονιού, bueno, lila pause, κρέμα σαμπάνιας-ζάχαρη άχνη-κανέλα. Η τιμή είναι στα 1,6 ευρώ.

Focaccino



Η αλυσίδα δημιούργησε τα δικά της cronuts σε 3 γεύσεις: πραλίνα-τρούφα, πραλίνα-φράουλα και μαρμελάδα βερύκοκο, με τιμή 2,3 ευρώ.

Magic Donuts



Παρασκευάζει donuts και cronuts και προμηθεύει άλλα καταστήματα και ζαχαροπλαστεία.

Bonus: Για τους περίεργους και όσους θέλουν να αποπειραθούν να το δημιουργήσουν... ο εμπνευστής Dominique Ansel έδωσε στο ABC τη συνταγή: http://abcnews.go.com/GMA/recipe/home-cronut-recipe-dominique-ansel-25948902
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης