Μια καλή, μια ανάποδη

Μια καλή, μια ανάποδη

Το πιο όμορφο μαγαζί με είδη ραπτικής βρίσκεται στην Καλλιθέα και υπόσχεται να σας πείσει να ξεκινήσει το πλέξιμο!

Μια καλή, μια ανάποδη
Από μικρή με γοήτευαν πολύ τα είδη ραπτικής. Αυτές οι πολύχρωμες κλωστές, που αν τις ενώσεις μπορείς να κάνεις το μεγαλύτερο ταξίδι του κόσμου, φάνταζαν στα μάτια μου μαγικές. Κάπως έτσι άρχισα να κεντάω, να μαθαίνω βελονάκι λίγο αργότερα, και να τα παρατάω μόλις πάτησα τα δέκα και η εφηβεία μου χτύπησε την πόρτα. 
Βέβαια όταν ήμουν εγώ παιδί τα είδη ραπτικής ήταν δελεαστικά μόνο όταν η μαμά τα έφερνε στο σπίτι. Όταν αραδιάζαμε με τη γιαγιά μου βελόνες, καρούλια και κουμπιά πάνω στο τραπέζι της κουζίνας. Γιατί τα καταστήματα με είδη ραπτικής ήταν μίζερα, σκοτεινά και όλα στημένα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Μεγάλες κυρίες ήταν πάντα εκεί να σε εξυπηρετήσουν αλλά ως παιδί δεν θυμάμαι καμία να με εμπνέει να μάθω κέντημα ή πλέξιμο. 



Αυτό ακριβώς ένιωσα πολλά χρόνια αργότερα όταν πέρασα το κατώφλι του καταστήματος «Velonies & katinies» στην Καλλιθέα. Πιο συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα ανακάλυψα αυτόν τον «ναό της κλωστής». Φωτεινό μαγαζί, τέλεια σχεδιασμένο, με λευκά κουτιά στον τοίχο να φιλοξενούν νήματα και κλωστές σε όλα τα δυνατά χρώματα και υφές. Η Άντζυ, ιδιοκτήτρια του χώρου, έμαθε να πλέκει από τη γιαγιά της και πριν ένα χρόνο αποφάσισε να κάνει το χόμπυ της… δουλειά. Και αν παρατηρήσει κανείς τη διακόσμηση του χώρου θα καταλάβει ότι την αγάπη της για το πλέξιμο και τις βελόνες δεν την εγκατάλειψε με το άνοιγμα του μαγαζιού. 

Κλείσιμο
Στην πόρτα κρέμεται ένα welcome κεντημένο από την ίδια και δίπλα ένα παρόμοιο χειροποίητο open/close. Αυτό που πραγματικά τραβάει το βλέμμα κάθε περαστικού από τη Θησέως είναι ακόμη τα χειροποίητα μάφιν που έχει στολίσει στο τραπέζι του χώρου, οι παιδικές μπότες, τα μπολερό και πολλά άλλα.


 
Εκτός από το να θαυμάσετε, η Άντζυ μπορεί να σας βοηθήσει και στην κατασκευή πολλών από αυτών. Δίνει συμβουλές, προτείνει σχέδια, φροντίζει για τις οδηγίες. Αν και η ίδια θα ήθελε πολύ να οργανώσει και μαθήματα στο χώρο, τα τετραγωνικά του καταστήματος δεν το επιτρέπουν. Παρόλα αυτά, μικρά μαθήματα δίνονται καθημερινά σε όλες τις πελάτισσες που μπαίνουν στο κατάστημα και έχουν πάντα κάποια απορία. Για την πλέξη, το νήμα, την επιλογή του χρώματος και τόσα άλλα. Στο τέλος της επίσκεψης μου στο «Velonies & katinies» αγόρασα δύο βελόνες και νήμα. Μάλλον ήρθε η ώρα να κάνω την αρχή!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης