Με 1000 ευρώ γίνεσαι Platinum Vouliwatcher …

Με 1000 ευρώ γίνεσαι Platinum Vouliwatcher …

Η καμπάνια της πολιτικής πρωτοβουλίας Vouliwatch τρέχει στο διαδίκτυο και έχει συγκεντρώσει σχεδόν 12 χιλ. ευρώ από τα 20 χιλ. που είναι ο στόχος των οργανωτών της.

Με 1000 ευρώ γίνεσαι Platinum Vouliwatcher …




Μπορεί μια καμπάνια πολιτικής ευαισθητοποίησης, κινητοποίησης και συμμετοχής των πολιτών να βρει ανταπόκριση στο διαδίκτυο και η ανταπόκριση αυτή να έχει και την πρακτική της πλευρά δηλαδή να βρει χρηματοδότες; Στη περίπτωση  της καμπάνιας της διαδικτυακής πλατφόρμας  Vouliwatch φαίνεται πως υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το Vouliwatch ανέβασε τη καμπάνια στο indiegogo (μια καθιερωμένη και αξιόπιστη «μηχανή» εξεύρεσης μαζικής χρηματοδότησης –crowdfunding- στο διαδίκτυο) στις 2 Οκτωβρίου 2014 ζητώντας 20χιλιάδες ευρώ για τους σκοπούς της πρωτοβουλίας τους. Μέχρι στιγμής το ποσοστό κάλυψης του στόχου φθάνει το 58% - δηλαδή κάπου κοντά στα 12 χιλιάδες ευρώ, ενώ η καμπάνια κλείνει το μεσημέρι της 1ης Δεκεμβρίου 2014. Η καμπάνια σύμφωνα με τα δεδομένα της δέχεται χρηματοδότηση από 5 ευρώ έως 1000 ευρώ. Μέχρι στιγμής 2 άτομα έχουν καταβάλει από 1000 ευρώ έχοντας γίνει … Platinum Vouliwatcher και να έχει ορισμένα προνόμια που πέραν των ερωτήσεων σε βουλευτές περιλαμβάνουν μια καλή ξενάγηση στη Βουλή και ένα γεύμα ή δείπνο με τα μέλη της ομάδας ( μεταξύ αυτών και η δημοσιογράφος Ειρήνη Κωστάκη).
Κλείσιμο



Ο Παναγιώτης Βλάχος – από την ομάδα του Vouliwatch- δηλώνει σχετικά με την πρωτοβουλία τους: «Με την καμπάνια κοινωνικής χρηματοδότησης που έχουμε ξεκινήσει, προσπαθούμε να συνεχίσουμε το έργο μας, αναπτύσσοντας περισσότερα εργαλεία ελέγχου, καθιστώντας την προσπάθειά μας οικονομικά βιώσιμη, χωρίς εξαρτήσεις». Ο Παναγιώτης είναι ένας από τους εκπροσώπους της γενιάς των 30αρηδων που επιθυμούν και επιδιώκουν να έχουν μια όσο το δυνατόν οργανωμένη και αποτελεσματική παρέμβαση στα δημόσια πράγματα αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Παρά την ηλικία του ο ίδιος είναι παλιά καραβάνα στη πολιτική.



Ο ίδιος -γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Καρπενήσι Ευρυτανίας- ορίζεται ως  ειδικός σύμβουλος στρατηγικής, δημόσιων πολιτικών και επικοινωνίας.  Με σπουδές στα Νομικά, την Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση και την Δημόσια Διοίκηση στην Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Αθηνών), στο Ηνωμένο Βασίλειο (LSE) και στις Η.Π.Α (Harvard Kennedy School of Government) έχει εργαστεί ως σύμβουλος και επικεφαλής πολιτικής και πολιτικής επικοινωνίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ έχει συνεργαστεί με εταιρίες, πολιτικά κόμματα, ερευνητικά ινστιτούτα, με κυβερνητικές υπηρεσίες και επιχειρηματικούς φορείς  αλλά και το Κοινοβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο. 



Το βιογραφικό του έτσι κι αλλιώς είναι μακρύ… Μέλος της πολιτικής κοινότητας "Μπροστά"- κυρίως από πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ-  και εκπρόσωπος του "Προοδευτικού Φόρουμ" είναι συνιδρυτής και υπεύθυνος στρατηγικής της πρωτοβουλίας Vouliwatch. Η τελευταία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2014, ως μια διαδικτυακή πλατφόρμα που αποσκοπεί να καταστεί μια δυναμική κίνηση πολιτών και να ενισχύσει την διαφάνεια στη Βουλή.

Σήμερα, τo Vouliwatch αριθμεί ήδη 1012 εγγεγραμμένους χρήστες, ενώ έχουν κατατεθεί συνολικά 534 προτάσεις, ιδέες και ερωτήσεις προς τα μέλη του Κοινοβουλίου και του Ευρωκοινοβουλίου και περισσότεροι από 10.000 μοναδικοί χρήστες επισκέπτονται κάθε μήνα την πλατφόρμα. Το πώς δουλεύει το ίδιο το Vouliwatch το εξηγεί ο Παναγιώτης Βλάχος: «Mε την πλατφόρμα μας κάθε πολίτης μπορεί να ρωτήσει απευθείας όποιον βουλευτή θέλει για τα θέματα που τον απασχολούν και να παρακολουθεί τη συμπεριφορά ψήφου του στις ονομαστικές ψηφοφορίες (Votewatch)».



Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «η ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο κοινοβουλευτικό σύστημα είναι οι στόχοι της πρωτοβουλίας».
Σε όλο αυτό το διάστημα η ομάδα του Vouliwatch έχει διοργανώσει ανοιχτά εργαστήρια (offline events)και επιδιώκει σε σταθερή βάση να επενδύει με τις δράσεις και τις ενέργειες της στην προώθηση της ανοιχτής διακυβέρνησης με συνέργειες (affiliations) με διεθνείς οργανισμούς (Sunlight Foundation) που προωθούν την διαφάνεια, την συμμετοχή και την λογοδοσία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης