Superleague Formula: Πήρε τον τελικό ο Ολυμπιακός! (video)

Superleague Formula: Πήρε τον τελικό ο Ολυμπιακός! (video)

Μαγευτικό διήμερο για τον Ολυμπιακό στην Ισπανία στον τέταρτο γύρο της “Superleague Formula by Sonangol”, με τον Πειραϊκό σύλλογο να κατακτά την πρώτη θέση στον Μεγάλο Τελικό.

Superleague Formula: Πήρε τον τελικό ο Ολυμπιακός! (video)
Μαγευτικό διήμερο για τον Ολυμπιακό στην Ισπανία στον τέταρτο γύρο της “Superleague Formula by Sonangol”, με τον Πειραϊκό σύλλογο να κατακτά την πρώτη θέση στον Μεγάλο Τελικό.
Η πρώτη Κυριακάτικη κούρσα δεν είχε ιδιαίτερες εκπλήξεις για τους συλλόγους της Superleague Formula. Ο Ολυμπιακός είδε τρίτος την καρό σημαία, θέση από την οποία εκκίνησε τον αγώνα, μετά από μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση του πιλότου του Κρις Βαν Ντερ Ντριφτ.
Ο Αυστραλός Τζον Μάρτιν μετέτρεψε σε νίκη την pole position που είχε πετύχει στις κατατακτήριες δοκιμές, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Γέλμερ Μπούρμαν με το μονοθέσιο της Μίλαν.

Στην δεύτερη Κυριακάτικη κούρσα, κατά την οποία τα μονοθέσια παρατάσσονται στην αντιστρόφως ανάλογη θέση από την τελική τους κατάταξη στον πρώτο αγώνα, ο Ολυμπιακός εκκίνησε 16ος, όμως κατάφερε γρήγορα να ανακτήσει δυο θέσεις. Ο Βαν Ντερ Ντριφτ δεν προσπάθησε να απειλήσει τα προπορευόμενα μονοθέσια, καθώς βασικός στόχος της ομάδας ήταν να τερματίσει χωρίς απρόοπτα τον αγώνα και να εξασφαλίσει μια θέση στον Μεγάλο Τελικό.

Κλείσιμο
Οι εγκαταλείψεις των μονοθεσίων της Λυών και της Ατλέτικο Μαδρίτης, μετά την άσχημη σύγκρουση που προκάλεσε η Μαρία Ντε Βιγιότα κατά την προσπάθεια της να επαναφέρει το μονοθέσιο του ισπανικού συλλόγου στην πίστα, καθώς και των μονοθεσίων των Αϊντχόβεν και Σεβίλλης, εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων, βοήθησαν το Ολυμπιακό να κερδίσει έδαφος και να βρεθεί 10ος.

Μία έξοδος στον 20ο γύρο στοίχισε στον Βαν Ντερ Ντριφτ δυο θέσεις, τις οποίες δεν μπόρεσε να ανακτήσει μέχρι το τέλος του αγώνα. Την νίκη στον δεύτερο αγώνα πέτυχε ο Γάλλος Φρανκ Μοντανί με το μονοθέσιο της Μπορντό, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Ζούλιαν Ζους της Ρόμα και Γκρεγκ Ντόλμπι της Τότεναμ. Ο Βαν Ντερ Ντριφτ είδε την γραμμή του τερματισμού από την 12η θέση, η οποία του εξασφάλιζε τους απαραίτητους βαθμούς για να περάσει στον Μεγάλο Τελικό.
Εκεί βρέθηκε αντιμέτωπος με τα μονοθέσια των Τότεναμ, Γκουοάν Πεκίνου, Βασιλείας και Ρόμα. Ο Μεγάλος Τελικός κρίθηκε στην πρώτη στροφή, όπου τρία από τα προπορευόμενα μονοθέσια (Τότεναμ, Ρόμα και Βασιλεία) αστόχησαν στα φρένα με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν τους τροχούς και να βγουν εκτός πίστας. Ο Ολυμπιακός, βρέθηκε από την έκτη θέση να οδηγεί τον αγώνα, όπου και διατηρήθηκε μέχρι και την καρό σημαία.
Τη νίκη ακολούθησαν οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί της ομάδας και η εντυπωσιακή απονομή υπό τους ήχους του ύμνου του Πειραϊκού συλλόγου. Ο Βαν Ντερ Ντριφτ γεύτηκε την σαμπάνια της νίκης που συνοδεύτηκε από το πλουσιοπάροχο έπαθλο των 100.000€. Την δεύτερη θέση και το έπαθλο των 75.000€ κατέκτησε ο Τζον Μάρτιν με το κινεζικό μονοθέσιο της Γκουοάν, ενώ ο Γέλμερ Μπούρμαν εξασφάλισε για την Μίλαν την τρίτη θέση και το έπαθλο των 50.000€.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης