To Ateca μετρά τις πρώτες εβδομάδες διάθεσής του στο κοινό και αν κρίνουμε από τις παραγγελίες θα γνωρίσει σημαντική εμπορική επιτυχία. Η Seat δημιούργησε μία ειδική πίστα στο παραλιακό μέτωπο της Βαρκελώνης, ζητώντας από τους περαστικούς να οδηγήσουν το Ateca με καλυμμένα όλα τα παράθυρα. Είναι εφικτό; Η απάντηση είναι «ναι», με τη βοήθεια της εικόνας 360 μοιρών που εμφανίζεται στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων, η οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμη κατά τη διάρκεια ελιγμών για το παρκάρισμα.
Το Ateca έχει μήκος 4,36 m, χώρο αποσκευών 510 lt. και προσθιοκίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις. Διατίθεται με κινητήρες TSI και TDI, εύρους κυβισμού από 1.000 έως 2.000 cc και ισχύος από 115 έως 190 PS.
Η εταιρεία υλοποιεί μακροχρόνια και πολυβραβευμένα προγράμματα κοινωνικής συνεισφοράς, με μετρήσιμα αποτελέσματα που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών