Αργυρό μετάλλιο με την …πρώτη

Αργυρό μετάλλιο με την …πρώτη

Στην πρώτη του συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες ο Δημήτρης Σενικίδης κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στη σφαιροβολία

Αργυρό μετάλλιο με την …πρώτη
Υπόσχεση στον εαυτό του, αλλά και σε κάθε Έλληνα, ότι θα έβγαινε φωτογραφία με το Παραολυμπιακό μετάλλιο κρεμασμένο στο λαιμό του είχε δώσει ο Δημήτρης Σενικίδης καθώς αναχωρούσε για το Ρίο ντε Τζανέιρο. Και ήταν μια υπόσχεση που κράτησε στο ακέραιο.

Παρά το γεγονός ότι εφέτος συμμετείχε για πρώτη φορά στους Παραολυμπιακούς, ο Σενικίδης στα 23 του χρόνια δικαιούται να υπερηφανεύεται ότι έχει ήδη εκπληρώσει ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα της ζωής του. Μια μια βολή στα 16,7 μέτρα, ο σφαιροβόλος από τα Γιαννιτσά σημείωσε νέο πανευρωπαϊκό ρεκόρ στην κατηγορία F20 και κέρδισε το αργυρό μετάλλιο. Πριν από τους Παραολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο ο Δημήτρης Σενικίδης είχε ανακηρυχθεί πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ είχε καταταγεί δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Παρόλο που είναι νεοφερμένος στον χώρο του Παραολυμπιακού αθλητισμού, ο Δημήτρης Σενικίδης εντυπωσιάζει με τη δύναμη, το πάθος και το φυσικό του ταλέντο. Οι διακρίσεις που έχει ήδη επιτύχει αποτελούν δικαίωση των κόπων του, μιας και προπονείται καθημερινά και επί τουλάχιστον δίωρο. Η αναπηρία του είναι νοητικής φύσης, παρόλ' αυτά όμως το ρητό που του δίνει δύναμη είναι η φράση «γίνε καλύτερος». Τόσο απλά. 

Στο πλευρό της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, βρίσκεται τα τελευταία 5 χρόνια ο ΟΠΑΠ, μέγας χορηγός της,  που προσφέρει στους Έλληνες αθλητές όλα τα αναγκαία μέσα για να φτάσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης