Τελευταία έκκληση στους πολίτες της Σκωτίας υπέρ της ένωσης απηύθυνε το βράδυ της Δευτέρας ο Ντέιβιντ Κάμερον.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι αν η Σκωτία ανεξαρτητοποιηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα είναι για πάντα, προειδοποιώντας ότι τυχόν απόσχιση θα σήμαινε ξεχωριστό νόμισμα, ξεχωριστές ένοπλες δυνάμεις και ξεχωριστά συνταξιοδοτικά Ταμεία.
Ο κ. Κάμερον τόνισε ότι μια απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο δε θα ήταν αναστρέψιμη και έκανε λόγο για «επίπονο διαζύγιο», το οποίο κάλεσε τους Σκωτσέζους να απορρίψουν.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2026, ο κ. Βωβός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας σε περιόδους έντονων αλλαγών και κρίσεων.