Αίγυπτος: Εφτά άντρες συνελήφθησαν για συμμετοχή σε γκέι γάμο
Ο πρώτος γκέι γάμος έγινε στην Αίγυπτο τον Απρίλιο - Το βίντεο της τελετής έγινε viral στο διαδίκτυο τον Αύγουστο - Η αστυνομία συνέλαβε επτά άντρες από τους δεκαέξι που συμμετείχαν στην τελετή
Εύα Παυλάτου
Επτά άντρες που συμμετείχαν σε τελετή γκέι γάμου συνέλαβε η αστυνομία στην Αίγυπτο. Οι κατηγορίες είναι «υποκίνηση σε ακολασία» και «προσβολή της δημόσιας ηθικής». Ο γάμος έγινε τον Απρίλιο, αλλά το βίντεο της τελετής που δόθηκε στη δημοσιότητα έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Αύγουστο και έτσι οι συλλήψεις έγιναν μόλις το περασμένο Σάββατο.
Η αστυνομία μετά την δημοσίευση του βίντεο διεξήγαγε έρευνα για τον εντοπισμό των δεκαέξι καλεσμένων που παρευρίσκονταν στο γάμο και σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, τελικά βρέθηκαν εννέα από τους άντρες, αλλά, άγνωστο για ποιο λόγο συνελήφθησαν μόνο οι επτά.
Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο δεν έχει διευκρινιστεί αν ανάμεσα στους επτά συλληφθέντες βρίσκεται και το ζευγάρι των «νεονύμφων», ενώ θεωρείται ότι πρόκειται για τον πρώτο γκέι γάμο στη χώρα.
Στην Αίγυπτο η ομοφυλοφιλία δεν απαγορεύεται ρητά, αλλά μπορεί να τιμωρηθεί σύμφωνα με κανόνες που στοιχειοθετούν παραβίαση της ηθικής. Οι επτά άντρες θα υποβληθούν και σε ιατρικές εξετάσεις, μια πάγια τακτική στην Αίγυπτο, για να εντοπιστούν οι ομοφυλόφιλοι στη χώρα, που έχει κατηγορηθεί από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Κλείσιμο
Η μεγαλύτερη καταστολή ομοφυλόφιλων είχε γίνει στην Αίγυπτο το 2001, όταν συνελήφθησαν 52 άντρες ομοφυλόφιλοι πάνω στη πλωτή ντίσκο Queen Boat, γεγονός που είχε δημιουργήσει διαμαρτυρίες από δυτικές κυβερνήσεις και από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.