Ταϊλάνδη: Ο αρχηγός της χούντας ορίσθηκε πρωθυπουργός
Οι στρατιωτικοί που ήταν το εκλεκτορικό σώμα, ψήφισαν με σταλινικά ποσοστά τον στρατηγό - Η ψηφοφορία μεταδόθηκε και από την τηλεόραση
Ο αρχηγός της στρατιωτικής χούντας, που κατέλαβε στην εξουσία με πραξικόπημα τον Μάιο στην Ταϊλάνδη, ορίσθηκε σήμερα πρωθυπουργός από μια μη εκλεγμένη συνέλευση στην οποία κυριαρχούν οι στρατιωτικοί. Συνολικά 191 μέλη της Εθνικής Συνέλευσης ψήφισαν υπέρ του στρατηγού Πραγιούθ Τσαν-Ότσα, 60 ετών, μοναδικού υποψηφίου για τη θέση, έναντι μόνο τριών αποχών, σε μια ψηφοφορία που διεξήχθη γρήγορα και αναμεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.
Ο διορισμός του θα χρειασθεί την επίσημη έγκριση του βασιλιά της Ταϊλάνδης.
Ο στρατός υποστηρίζει πως πήρε την εξουσία στις 22 Μαΐου για να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία και να αποκατασταθεί η σταθερότητα έπειτα από μήνες ταραχών ανάμεσα σε υποστηρικτές της ανατραπείσας πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα και τους μοναρχικούς αντιπάλους της που έχουν τη βάση τους στην Μπανγκόκ.
Στην Αθήνα του 2025, η μετακίνηση για όσους επιλέγουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς των Συγκοινωνιών Αθηνών έχει αποκτήσει έναν πιο χαλαρό ρυθμό. Λιγότερο ψάξιμο για εισιτήρια, λιγότερες ουρές, λιγότερο άγχος, αρκεί να βγάλεις από το πορτοφόλι σου μια οποιαδήποτε τραπεζική κάρτα.
Η Χριστουγεννιάτικη συλλογή της Oxford Company προτείνει κομμάτια με χαρακτήρα, υψηλής ποιότητας υλικά και γραμμές που παραμένουν πάντα στη μόδα, για δώρα που διαρκούν.