ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
ΗΠΑ: Η αστυνομία αποκάλυψε το όνομα του αστυνομικού που σκότωσε άοπλο 18χρονο

ΗΠΑ: Η αστυνομία αποκάλυψε το όνομα του αστυνομικού που σκότωσε άοπλο 18χρονο

Δράστης είναι ο Ντάρεν Γουίλσον, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας στο Φέργκιουσον - Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον αφροαμερικανό μέσα σε περιπολικό υπηρετούσε στην τοπική αστυνομία έξι χρόνια - Η αστυνομία κατηγορεί τον Μπράουν ότι έκλεψε ένα κουτί με πούρα

ΗΠΑ: Η αστυνομία αποκάλυψε το όνομα του αστυνομικού που σκότωσε άοπλο 18χρονο
Ο Ντάρεν Γουίλσον είναι κατά την αστυνομία του Φέργκιουσον ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον άοπλο 18χρονο Μάικλ Μπράουν πυροδοτώντας σειρά βίαιων επεισοδίων στην πόλη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας ο Γουίλσον υπηρετούσε έξι χρόνια στο σώμα και «δεν είχε υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα». Όπως είπε, «ο Γουίλσον νοσηλεύεται μετά από τον τραυματισμό του το Σάββατο». 

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Μπράουν πυροβολήθηκε μετά από διαμάχη με τον αστυνομικό, εκδοχή που διαψεύδουν αυτόπτες μάρτυρες που υποστηρίζουν ότι ο Μπράουν πυροβολήθηκε επανειλημμένως αφού είχε τελειώσει ο τσακωμός και αφού είχε σηκώσει τα χέρια του ψηλά.

Κλείσιμο
Οι αστυνομικές αρχές καθυστέρησαν να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη επειδή, όπως υποστήριξαν, είχαν εκτοξευθεί απειλές κατά της ζωής του.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε μετά το πρώτο «ήσυχο» βράδυ στο Φέργκιουσον που τις τελευταίες ημέρες είχε γίνει θέατρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε κυρίως αφροαμερικανούς κατοίκους και αστυνομικές δυνάμεις.

Τα στοιχεία, πάντως, που έδωσε η αστυνομία είναι διαφορετικά από αυτά που ανακοίνωσαν μια ημέρα νωρίτερα οι Anonymous που είχαν υποστηρίξει ότι πυρ άνοιξε ο Μπράιαν Γούιλμαν απειλώντας ότι θα συνεχίσουν να δίνουν πληροφορίες για τον φερόμενο ως δράστη και ότι θα δημοσιοποιήσουν και τη διεύθυνση της κατοικίας του, αν οι αστυνομικές αρχές δεν παραδεχθούν πως ήταν αυτός που σκότωσε τον Μπράουν.

Η αστυνομία κατηγορεί τον νεκρό 18χρονο ότι έκλεψε ένα κουτί με πούρα

Την ίδια ώρα, όμως, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Μάικλ Μπράουν είναι ύποπτος για κλοπή σε κατάστημα.

Επικαλούμενη εικόνες από κάμερα ασφαλείας η αστυνομία του Φέργκιουσον υποστήριξε ότι ο ψηλός μυώδης άνδρας που φοράει ένα μπλουζάκι και μια χακί βερμούδα, ίδια με αυτά που φορούσε ο Μπράουν, και εμφανίζεται να αρπάζει ένα κουτί με πούρα είναι ο 18χρονος νεαρός. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης