Βουλγαρία: Ανησυχία για ενδεχόμενη διακοπή φυσικού αερίου από Ρωσία

Βουλγαρία: Ανησυχία για ενδεχόμενη διακοπή φυσικού αερίου από Ρωσία

"Τα αποθέματα αερίου της ΕΕ δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της Γηραιάς Ηπείρου, εάν σταματήσει η μεταφορά ρωσικού αερίου μέσω Ουκρανίας", επισημαίνει ο βουλγαρικός Τύπος

Βουλγαρία: Ανησυχία για ενδεχόμενη διακοπή φυσικού αερίου από Ρωσία
Ανησυχίες για την ενδεχόμενη διακοπή των προμηθειών αερίου διατυπώνει μερίδα των βουλγαρικών ΜΜΕ, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι στη Βουλγαρία, το 80% του αερίου προέρχεται από τη Ρωσία, μέσω Ουκρανίας.
   
Σε σχετικό δημοσίευμά της, με τίτλο "Αναλυτές: Το αέριο στην ΕΕ είναι ανεπαρκές", η εφημερίδα "Τρουντ", επικαλούμενη τηλεγράφημα του πρακτορείου Bloomberg, γράφει ότι "τα αποθέματα αερίου της ΕΕ δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της Γηραιάς Ηπείρου, εάν σταματήσει η μεταφορά ρωσικού αερίου μέσω Ουκρανίας".
   
Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζονται ανησυχίες για ενδεχόμενη διακοπή προμηθειών αερίου, ενώ στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως μέχρι στιγμής, η Bulgargaz δεν έχει απαντήσει σε ερώτηση που της έχει τεθεί από την ίδια εφημερίδα για το αν έχει υπάρξει προειδοποίηση για ενδεχόμενη αναστολή προμηθειών αερίου από το Κίεβο.
    
Η "Τρουντ" γράφει ακόμη ότι η μόνη αποθήκη αερίου σε βουλγαρικό έδαφος, στο Τσίρεν, είναι γεμάτη κατά 75,2%. Το ποσοστό αυτό, όπως επισημαίνεται, είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες της χώρας για 40 μέρες, σε περίπτωση που περιοριστούν οι προμήθειες σε τελικούς πελάτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης