Σενάριο... τρόμου από το Marketwatch: Ο Γερμανός Βάιντμαν πάει για πρόεδρος της ΕΚΤ

Σενάριο... τρόμου από το Marketwatch: Ο Γερμανός Βάιντμαν πάει για πρόεδρος της ΕΚΤ

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Bundesbank δεν αποκλείεται να βρεθεί στο τιμόνι της ΕΚΤ και της οικονομίας της Ευρωζώνης πριν από το 2019


Σενάριο... τρόμου από το Marketwatch: Ο Γερμανός Βάιντμαν πάει για πρόεδρος της ΕΚΤ
Σαν τον πιθανό επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που μάλιστα θα αναλάβει πολύ πριν από τη λήξη της 8ετούς θητείας του Mario Draghi, παρουσιάζει το Marketwatch τον Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη, Jens Weidmann.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Bundesbank δεν αποκλείεται να βρεθεί στο τιμόνι της ΕΚΤ και της οικονομίας της Ευρωζώνης πριν από το 2019.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Axel Weber, που το 2011 απέρριψε τη θέση, καθώς δεν πίστευε ότι οι συνθήκες θα του επέτρεπαν να έχει μια επιτυχημένη θητεία, ο Weidmann έχει τα καλύτερα εχέγγυα, γράφει το Marketwatch. Όμως, ο διορισμός του θα είναι έντονα αμφιλεγόμενος.

Κλείσιμο
Κάποιοι μη Γερμανοί θα θεωρήσουν ότι ο έλεγχος της Ευρωζώνης έχει περάσει πλέον στο Βερολίνο, εξηγεί το δημοσίευμα, προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο αποτελεί ανάθεμα για πολλούς παραδοσιακούς υποστηρικτές της ευρωπαϊκής ενότητας.

Από την άλλη πλευρά, πολλοί ευρωσκεπτικιστές Γερμανοί θα θεωρήσουν ότι η αναβάθμιση του Weidmann στην προεδρία της ΕΚΤ θα αποδυναμώσει τη γερμανική αντίσταση απέναντι στη γαλλο-ιταλική εκστρατεία για εγκατάλειψη του δόγματος της σταθερότητας των τιμών στην Ευρωζώνη. Για αυτούς, κάτι τέτοιο θα σηματοδοτήσει την πλήρη απώλεια της ανεξαρτησίας της Bundesbank και θα σημάνει τον πολιτικό ευνουχισμό της.

Πάντως, το δημοσίευμα ξεκαθαρίζει πως το εάν ο Weidmann θα βρεθεί στο τιμόνι του ευρώ είναι αβέβαιο. Ο διορισμός των πρώτων τριών προέδρων της ΕΚΤ, του Wim Duisenberg, του Jean-Claude Trichet και μετά του Draghi, συνοδεύτηκε από έντονο πολιτικό παρασκήνιο. Ασφαλώς, το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση του Weidmann.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης