Ηγέτης της Χαμάς: Νίκη για εμάς ο θάνατος Ισραηλινών στρατιωτών

Ηγέτης της Χαμάς: Νίκη για εμάς ο θάνατος Ισραηλινών στρατιωτών

Ο Χαλέντ Μεσάαλ σε συνέντευξη στο CNN δήλωσε πως η Χαμάς θυσιάζει τους άνδρες της για το καλό των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας - Υποστήριξε ότι η οργάνωση επιθυμεί τον τερματισμό των εχθροπραξιών

Ηγέτης της Χαμάς: Νίκη για εμάς ο θάνατος Ισραηλινών στρατιωτών
 

«Νίκη» αποτελεί ο θάνατος των Ισραηλινών στρατιωτών για την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, σύμφωνα με τον ηγέτη της, Χαλέντ Μεσάαλ, ο οποίος παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNN.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Νικ Ρόμπερτσον, ο Μεσάαλ δήλωσε πως η Χαμάς θυσιάζει τους άνδρες της για το καλό των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας και αρνήθηκε τις φήμες που θέλουν τους μαχητές της οργάνωσης να χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

«Αυτά είναι ψέματα η Χαμάς δεν αναζητά διεθνή συμπάθεια μέσα από τα θύματα», δήλωσε ο Μεσάαλ στην κάμερα του δικτύου.

Ο ηγέτης της οργάνωσης δεν παρέλειψε να εξαπολύσει δριμεία κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, για τον οποίο υποστήριξε ότι έχει υιοθετήσει την ισραηλινή οπτική για αυτή την κρίση, χαρακτηρίζοντας «ατυχή» τη θέση αυτή.

Κλείσιμο

«Σκοτώνουμε στρατιώτες, μαχητές, ενώ εκείνοι σκοτώνουν αμάχους», πρόσθεσε και τόνισε ότι η Χαμάς είναι έτοιμη να συμφωνήσει για εκειχειρία με το Ισραήλ, εφόσον το Τελ Αβίβ προχωρήσει σε τερματισμό της επιχείρησης.

«Θέλουμε κατάπαυση του πυρός, δε θέλουμε πόλεμο. Θέλουμε ο πόλεμος να σταματήσει σήμερα, δεν επιτεθήκαμε σε κανέναν. Ο Νετανιάχου μετέφερε την κρίση στην Γάζα, η οποία είχε ξεσπάσει στη Δυτική Όχθη στις 12 Ιουνίου. Εκείνος φέρει την ευθύνη για αυτό. Είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε τον πόλεμο, θέλουμε την εκεχειρία», συμπλήρωσε ο Μεσάαλ.

Ερωτηθείς για το αν η οργάνωση προτίθεται να παραδώσει τον οπλισμό της, ο ηγέτης της Χαμάς διερωτήθηκε: «Γιατί απαιτείται από τους Παλαιστινίους να παραδώσουν τα απλά και ταπεινά όπλα τους, ενώ δεν υπάρχουν ανάλογες απαιτήσεις από το Ισραήλ;». Εντούτοις, δήλωσε πως είναι έτοιμος να συζητήσει την απομάκρυνση του οπλισμού.

Την ίδια ώρα, σε ένα άλλο αμερικανικό δίκτυο, ο σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένιαμιν Νετανιάχου, έδινε τη δική του οπτική για τις εχθροπραξίες.

Ο Ντορ Γκολντ, λοιπόν, δήλωσε στο MSNBC πως το Ισραήλ δε στοχεύει σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ, ούτε σε αμάχους, παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις σε σχολεία-καταφύγια της υπηρεσίας του οργανισμού για τους Παλαιστινίους πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης