ΗΠΑ: Το 20% των αγοριών έχει ελλειμματική προσοχή

ΗΠΑ: Το 20% των αγοριών έχει ελλειμματική προσοχή

Αμερικανός παιδοψυχίατρος περιοδεύει στις ΗΠΑ διδάσκοντας συναδέλφους του πώς να εντοπίζουν την υπερκινητικότητα και την ελλειμματική προσοχή στα παιδιά

ΗΠΑ: Το 20% των αγοριών έχει ελλειμματική προσοχή
Ένα στα επτά παιδιά στις ΗΠΑ πάσχει από ελλειμματική προσοχή, το 20% από αυτά είναι αγόρια και η διάγνωση της ασθένειας γίνεται πριν τα παιδιά κλείσουν τα 18 τους χρόνια. Τα στοιχεία δίνει το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων και Πρόληψης στις ΗΠΑ και υπάρχει ανησυχία τόσο για την διαχείριση της νόσου όσο και για την ικανότητα των παιδιάτρων να την διαγνώσουν έγκαιρα.

Ο διακεκριμένος παιδοψυχίατρος Πίτερ Γένσεν περιοδεύει σε πολιτείες των ΗΠΑ και προσπαθεί να διαφωτίσει τους παιδίατρους και άλλους εμπλεκόμενους σε επαγγέλματα υγείας που ασχολούνται με παιδιά και εφήβους, πώς να εντοπίζουν έγκαιρα την ελλειμματική προσοχή και την υπερκινητικότητα.

Κλείσιμο
Η έλλειψη παιδοψυχιάτρων στις ΗΠΑ επιφορτίζει τους παιδίατρους και τους γιατρούς γενικής ιατρικής με την διάγνωση των παραπάνω νοσημάτων και γι' αυτό ο Γιάνσεν προσπαθεί να παρακινήσει τους συναδέλφους του να μην αρκούνται στη συνταγογράφηση, αλλά να ρίξουν το βάρος στη διάγνωση του προβλήματος.

Το Ινστιτούτο Προώθησης Παιδικής Υγείας οργάνωσε σεμινάριο στην Νέα Υόρκη, στο οποίο συμμετείχε ο δόκτωρ Γένσεν ο οποίος υποδύθηκε τον 9χρονο Τζέρι, ένα παιδί που πάσχει από ελλειμματική προσοχή προκειμένου να διδάξει στους συναδέλφους του πώς εντοπίζεται το πρόβλημα της υπερκινητικότητας και της ελλειμματικής προσοχής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης