Ναντέλα (Microsoft): Γυναίκες, μη ζητάτε αυξήσεις!

Ναντέλα (Microsoft): Γυναίκες, μη ζητάτε αυξήσεις!

Σάλος με την απάντηση που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft ότι οι γυναίκες που εργάζονται στις ανδροκρατούμενες εταιρίες τεχνολογίας πρέπει να έχουν πίστη στο σύστημα

Ναντέλα (Microsoft): Γυναίκες, μη ζητάτε αυξήσεις!
Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, κλήθηκε την Πέμπτη, σε μια εκδήλωση για γυναίκες, στο Φοίνιξ των ΗΠΑ, όπου του ζητήθηκε να δώσει τα φώτα του σε γυναίκες που αισθάνονται άβολα όταν πρέπει να ζητήσουν αύξηση.

"Δεν είναι το θέμα να ζητήσουν αύξηση, αλλά να έχουν πίστη πως το σύστημα θα τους προσφέρει τελικά την όποια αύξηση αξίζουν, όσο προχωρούν", είπε ο 47χρονος Ινδός, προσθέτοντας, πως το να μη ζητάς αύξηση αποτελεί "καλό κάρμα", που δίνει τη δυνατότητα στο αφεντικό, να αξιολογήσει πιο σωστά τον εκάστοτε υπάλληλο και να διαπιστώσει αν είναι άξιος εμπιστοσύνης και αν πρέπει να του δοθούν περισσότερες ευθύνες.

Κλείσιμο
Η γυναίκα που του έπαιρνε τη συνέντευξη ήταν η Μαρία Κλόου, πρόεδρος του κολεγίου του Harvey Mud, και δήλωσε πως διαφωνούσε με αυτή την τοποθέτηση, εισπράττοντας θετικά επιφωνήματα από το κοινό. Συνέχισε προτείνοντας, πως οι γυναίκες θα έπρεπε να εξετάζουν και να ελέγχουν σοβαρά το θέμα των μισθών και ύστερα να κάνουν "προπόνηση", στο πώς να ζητήσουν αύξηση, με άτομα που εμπιστεύονται.

Μετά την τοποθέτησή του, ο Ναντέλα, δέχθηκε τα πυρά χρηστών του Τουίτερ, κάτι που τον ανάγκασε να ανασκευάσει και να δηλώσει εκ νέου: "Ήταν κακή λεκτική τοποθέτηση. Ανασκευάζω στο πώς οι γυναίκες πρέπει να ζητούν αύξηση. Η βιομηχανία μας, πρέπει να ψαλιδίσει τη διαφορά πληρωμών ανάμεσα στα δυο γένη, ώστε να μη χρειάζεται να ζητηθεί αύξηση λόγω πίεσης".



Στη συνέχεια έστειλε ένα e-mail σε όλους τους εργαζόμενους της Microsoft, ενημερώνοντάς τους πως απάντησε την ερώτηση "εντελώς λάθος": "Πιστεύω πως άντρες και γυναίκες θα πρέπει να πληρώνονται το ίδιο, εφόσον κάνουν την ίδια δουλειά. Και όσο αφορά το πώς θα πρέπει να ζητηθεί αύξηση, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, τότε η συμβουλή της Μαρία είναι η καλύτερη. Αν νομίζετε ότι αξίζετε αύξηση, απλά ζητήστε την".

Η αρχική απάντηση του διευθύνοντα συμβούλου της Microsoft, όμως αποκάλυψε μια σκληρή αλήθεια για τις εταιρίες στη βιομηχανία της τεχνολογίας. Δεν προσφέρουν μεγάλη δυνατότητα, για εξέλιξη και πολλές φορές είναι εχθρικές προς το γυναικείο φύλο. Και κυρίως πως απασχολούν, επί το πλείστον, άνδρες, λευκούς και ασιατικής προέλευσης.

Παρ' όλα αυτά οι εταιρίες προσπαθώντας να αντικρούσουν αυτή τη σκληρή αλήθεια, επικαλούνται την οργάνωση προγραμμάτων και σεμιναρίων για την κατάρτιση των υπαλλήλων τους, που βοηθά στη καλύτερη προσαρμογή του γυναικείου φύλου στις απαιτήσεις.

Σύμφωνα με μετρήσεις που δημοσίευσε η Microsoft, αυτό το μήνα, το 29% των υπαλλήλων της είναι γυναίκες, ενώ το θηλυκό μηχανολογικό προσωπικό, ανέρχεται μόλις στο 17% του συνόλου κάτι που αποτελεί μαγική εικόνα, σε σχέση με στοιχεία που δημοσίευσαν άλλες μεγάλες εταιρίες όλο το χρόνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης