Οι τοξικομανείς «ανεβάζουν» τις δόσεις τους στο Instagram

Οι τοξικομανείς «ανεβάζουν» τις δόσεις τους στο Instagram

Φωτογραφίες που σοκάρουν

Οι τοξικομανείς «ανεβάζουν» τις δόσεις τους στο Instagram
Όλοι δικαίωμα στο ίντερνετ και στα social media, που τους επιτρέπουν να εκφραστούν και να δείξουν αυτό που θέλουν. Κάτω από αυτό το πρίσμα δε θα έπρεπε να κάνει εντύπωση το γεγονός ότι και οι τοξικομανείς κάνουν χρήση σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως Instagram.
 
Αυτό όμως που είναι ανησυχητικό είναι ότι έχουν αρχίσει και βγάζουν φωτογραφίες τις δόσεις και τα σύνεργά τους, ενώ έχουν δημιουργήσει και το δικό τους hashtag #junkieofig ή αλλιώς Junkies of Instagram.
 
Κλείσιμο
Η συλλογή των φωτογραφιών που μπορεί να δει κανείς επιλέγοντας το εν λόγω hashtag είναι ιδιαιτέρως μεγάλη, ενώ ανάμεσα στις φωτογραφίες υπάρχουν βελόνες, κουτάλια, χάπια και σακουλάκια με λευκή σκόνη.
 
Την έμπνευση για να δημιουργήσουν το δικό τους «κόσμο» στο Instagram πρέπει να την πήραν από άλλους αντίστοιχους, όπως την κατηγορία των πλουσιόπαιδων, με το όνομα Rich Kids of Instagram.
 
Οι αναρτήσεις αυτές θεωρούνται - αν μη τι άλλο - σκληρές και παράνομες, μιας και η ανάρτηση ανάλογων λήψεων παραβαίνει την πολιτική του Instagram, που απαγορεύει στους χρήστες του να ανεβάζουν φωτογραφίες παράνομες ή με παράνομο περιεχόμενο.
 
Και ενώ είναι αδύνατο να εξακριβωθεί εάν όσα απεικονίζονται στις φωτογραφίες είναι όντως παράνομα ναρκωτικά, οι εικόνες εξακολουθούν να σοκάρουν και να τρομάζουν την κοινή γνώμη, μιας και ουσιαστικά εξυμνούν τον κόσμο των ναρκωτικών.
 
Ένας χρήστης του Instagram με το παρατσούκλι, «Opieyes» ανέβασε μια εικόνα με μια βελόνα, ένα κουτάλι και σακουλάκι με σκόνη – πιθανόν ηρωίνη - με το μήνυμα «Να ξυπνάς και να συνειδητοποιείς ότι έχει περισσέψει και άλλο από αυτό το πράγμα που νόμιζες ότι τέλειωσες χτες το βράδυ είναι ένα από τα καλύτερα συναισθήματα».
 
Μερικές από τις σκληρές αυτές εικόνες δείχνουν τις μελανιές που έχουν οι χρήστες ηρωίνης, μετά από εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών κοκτέιλ. Σε άλλες φωτογραφίες υπάρχουν φαρμακευτικά προϊόντα, όπως το μυοχαλαρωτικό και αγχολυτικά Xanax. Η MailOnline προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με το Instagram, το οποίο ακόμα δεν έχει δώσει καμία απάντηση επί του θέματος.
 
Αυτό που είναι ανησυχητικό για τους γονείς σχετικά με την αύξηση της προβολής των ναρκωτικών στο δημοφιλές site είναι ότι το Instagram έχει αρχίσει να γίνεται σχεδόν αντικαταστάτης του Facebook στα άτομα νεαρής ηλικίας, που πλέον έχουν αρχίσει να θεωρούν το δημιούργημα του Mark Zuckenberg «ξενέρωτο».
 
Με τη νόμιμη ηλικία που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς το Instagram να είναι η ίδια με το Facebook – πάνω από 13 ετών - σύμφωνα με τη Nielsen, είναι το κορυφαίο site φωτογραφίας στους εφήβους ηλικίας 12-17 ετών, με μόνο ένα εκατομμύριο εφήβους να το επισκέπτονται μόνο τον περασμένο Ιούλιο.

Επιπλέον, μια περσινή έρευνα του Pew πάνω στην εφηβική online συμπεριφορά διαπίστωσε ότι χρησιμοποιεί sites κοινωνικής δικτύωσης το 45% των 12χρονων και το 82% 13χρονων. Και η πιο δημοφιλής δραστηριότητα σε αυτές τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο.
 



















 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης