Ροντινέι: «Με τα δικά μας όπλα για να γράψουμε ιστορία»

Ροντινέι: «Με τα δικά μας όπλα για να γράψουμε ιστορία»

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός στάθηκε στο ότι η ομάδα του δεν πρέπει να αλλάξει το αγωνιστικό της πλάνο

rodinei
Ο Ολυμπιακός στις 29/5 παίζει με την Φιορεντίνα στο πιο ιστορικό βράδυ των περίπου 100 χρόνων ζωής. Η κατάκτηση του Conference League είναι το μεγάλο διακύβευμα και για να τα καταφέρει χρειάζεται ακόμα μία φετινή υπέρβαση.

Στο πλαίσιο της media day για το μεγάλο τελικό στις 29/5 στην Opap Arena, ο Ροντινέι στάθηκε στο ότι η ομάδα του δεν πρέπει να αλλάξει το αγωνιστικό της πλάνο και να προετοιμαστεί γι' αυτό το ματς όσο καλύτερα γίνεται. Παράλληλα στάθηκε στην εμπειρία του Μεντιλίμπαρ, αλλά και στο γεγονός ότι κάθε στιγμή που φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα είναι σημαντική για τον ίδιο.

Για τους τελικούς που έχει παίξει στη Λατινική Αμερική: «Όπως είπατε έχω ξαναπαίξει τελικούς στη Λατινική Αμερική. Η διοργάνωση του Κόπα Λιμπερταδόρες είναι δύσκολη, αλλά συμφωνώ με τον προπονητή μας. Να μην αλλάξουμε τίποτα, να κάνουμε τη δουλειά μας και να είμαστε προσηλωμένοι. Ξέρουμε πως είναι μία ιστορική στιγμή αλλά χρειάζεται μόνο να σκεφτόμαστε το πώς θα προετοιμαστούμε καλά».

Για το τι κρατάει από την πορεία ως τον τελικό: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια στιγμή. Κάθε φορά που φοράω τη φανέλα του Ολυμπιακού είναι σημαντική. Έχουμε μπροστά μας μία ακόμα μάχη και θέλουμε να δουλέψουμε σωστά για να φτάσουμε εκεί όπως πρέπει».

Για το ότι η Φιορεντίνα έχει αρκετούς Αργεντίνους: «Ναι, δεν έχει σημασία. Είμαι πάντα προετοιμασμένος να αντιμετωπίσω κάθε αντίπαλο από κάθε εθνικότητα. Παίζουμε 11 εναντίον 11. Το σημαντικό είναι να μπαίνουμε στο γήπεδο και να απολαμβάνουμε τη στιγμή».

Για το ότι έχει ξεπεράσει τα 4.000 αγωνιστικά λεπτά: «Δεν έχουν σημασία αυτά τα πράγματα, δεν έχουν σημασία οι αριθμοί. Δεν είμαι πια πολύ μικρός. Είμαι 32 ετών. Είμαστε μία ομάδα και μία οικογένεια. Σημασία έχει να είσαι παρών και να νιώθουν οι συμπαίκτες μου ότι μπορούν να βασιστούν πάνω μου».

Για τον παράγοντα της παρουσίας του Μεντιλίμπαρ: «Φυσικά και είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι έχουμε έναν προπονητή έμπειρο και νικητή. Αξίζουμε να είμαστε εδώ όπως και η Φιορεντίνα. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε αλλά σίγουρα μας βοηθάει το ότι έχουμε έναν προπονητή νικητή στον πάγκο μας».

Για το εάν έχει ξεχωρίζει κάτι από τη Φιορεντίνα: «Ναι. Είμαι ένας παίκτης που κοιτάζω τους αντιπάλους. Πάντα βλέπω ένα παιχνίδι και αναλύω. Είδα το πρώτο και το δεύτερο με τη Μπριζ. Είδα τους συμπατριώτες μου. Είναι πολύ καλή ομάδα όπως είμαστε και εμείς. Εδώ μετράει πώς μπροστά είναι ένας τελικός. Θα πάμε με τα όπλα μας και τα δικά μας στοιχεία. Είμαστε μία οικογένεια και θα πάμε να παίξουμε όσο καλύτερα και θα φανεί από αποτέλεσμα εάν ήμασταν τόσο καλά προετοιμασμένοι για να γράψουμε ιστορία».


Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: Γυναίκα σταμάτησε σε γέφυρα με την παρέα της να βγάλει φωτογραφίες και έπεσε στο κενό

Πάτρα: Νεκρή από σπάνια ασθένεια 33χρονη νηπιαγωγός και μητέρα ενός παιδιού 18 μηνών

Ποιος είναι ο 20χρονος που έφτιαξε τα παπούτσια ΝΔ - Τα παρουσίασε ο Μητσοτάκης με TikTok
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης