Η Πόρτο απέκτησε 9χρονο ποδοσφαιριστή από την Κολομβία

Η Πόρτο απέκτησε 9χρονο ποδοσφαιριστή από την Κολομβία

Ένα βίντεο που έφτασε πέρσι στα γραφεία της Πόρτο ήταν η αρχή του… παραμυθιού – Ο Κολομβιανός Μανουέλ Καρέρο σε ηλικία 8 ετών μάγευε με τη μπάλα στα πόδια κι ένα χρόνο αργότερα η ομάδα της Πορτογαλίας τον έκανε δικό της - Ήδη τον αποκαλούν "Μέσι του Ασελάφ"

Η Πόρτο απέκτησε 9χρονο ποδοσφαιριστή από την Κολομβία
Το σκάουτινγκ στις μικρές ηλικίες έχει εξελιχθεί σε πραγματική επιστήμη στο εξωτερικό με τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης να έχουν «σπείρει» παντού ακαδημίες και να έχουν ένα διευρυμένο δίκτυο «κατασκόπων» οι οποίοι ελέγχουν όλα τα πρωταθλήματα σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Και μία από τις κορυφαίες ομάδες σ’ αυτό το κομμάτι είναι και η Πόρτο, η οποία έχει ανακαλύψει ουκ ολίγους άγνωστους ποδοσφαιριστές τους οποίους κατόπιν έχει μοσχοπουλήσει.

Κλείσιμο
Πριν από ένα χρόνο περίπου στο τμήμα σκάουτινγκ της Πόρτο έφτασε από έναν από τους εκατοντάδες σκάουτερ του συλλόγου ανά τον κόσμο ένα dvd το οποίο περιείχε στιγμιότυπα από ένα τουρνουά παιδικού πρωταθλήματος της Κολομβίας.

Αρχικά οι περισσότεροι σκέφτηκαν ότι «θα δούμε πάλι μία από τα ίδια», ωστόσο από τις πρώτες εικόνες οι Πορτογάλοι κατάλαβαν ότι στα χέρια τους έχει πέσει ένας πραγματικός θησαυρός.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα παιδιά ξεχώριζε ένας μικροκαμωμένος μπόμπιρας, ο οποίος ντρίπλαρε με απίστευτο τρόπο τους συνομήλικους ή και μεγαλύτερους αντιπάλους του, μοίραζε το παιχνίδι και άλλαζε κατεύθυνση στο σώμα του με απίστευτη ευκολία ενώ το αριστερό του πόδι έστελνε συστημένη τη μπάλα στην αντίπαλη εστία.

Τα στιγμιότυπα ήταν αρκετά για να μαρκαριστεί το όνομα του 8χρονου (τότε) Κολομβιανού, προκειμένου να τσεκάρουν με περισσότερες λεπτομέρειες το ταλέντο του και να διερευνήσουν τις πιθανότητες να τον φέρουν στις ακαδημίες τους.

Ένα χρόνο αργότερα ο Μανουέλ Βάντο Κοντρέρας Καρέρο έχει ήδη ταξιδέψει μία φορά στο Οπόρτο, προκειμένου να δει αυτός και η οικογένεια του τις εγκαταστάσεις του συλλόγου, να γνωρίσει προπονητές και συμπαίκτες…


Ο Μανουέλ με τη μητέρα του στο γήπεδο της Πόρτο.

Ο 9χρονος Μανουέλ είναι το μικρότερο (από τα τρία) παιδί της οικογένειας και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από τα 2 του προκαλώντας αρκετές ζημιές για μια τριετία στο σπίτι ώσπου εγγράφηκε στη σχολή ποδοσφαίρου Quinta Oriental.

Με την σχολή του κατέκτησε όποιο τουρνουά αγωνίστηκε και το μεγάλο «μπαμ» το έκανε σε ένα τουρνουά στο Μαρακαϊμπο της Βενεζουέλας όπου σε 5 ματς πέτυχε 11 γκολ.

Γρήγορα η φήμη του ξεπέρασε τα όρια της σχολής κι από πέρσι ανήκει στην Άστον Βίλλα (όχι του Μπέρμιγχαμ, αλλά της Βίλα Ντελ Ροσάριο στην Κολομβία), όπου πλέον τα πρωινά πηγαίνει στο σχολείο (7 με 2) για να ακολουθήσει το απόγευμα η προπόνηση και το βράδυ διάβασμα.

Στις αρχές του 2016 είχε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο διεθνής τουρνουά «Ασεφάλ» στην πόλη Μπαρανκίλα της Κολομβίας όπου έβγαλε πάλι μάτια αναγκάζοντας τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το τουρνουά να τον ονομάσουν «Ο Μέσι του Ασεφάλ». Όχι τυχαία… Φανατικός οπαδός της Μπαρτσελόνα και δη του Αργεντινού σούπερ σταρ, οι κινήσεις του και το ξεπέταγμα του με τη μπάλα στα πόδια θυμίζουν έντονα τον Μέσι.

Κι έτσι οι σκάουτερ της Πόρτο δεν έχασαν χρόνο, καταθέτοντας πρόταση στην οικογένεια προκειμένου να ενταχθεί στις ακαδημίες της.

Ο Μανουέλ και η μητέρα του Μαρία Βικτόρια Κοντρέας βρέθηκαν στην πόλη της Πορτογαλίας, κι αφού επισκέφτηκαν και το Ντραγκάο επέστρεψαν στην Κολομβία για να ετοιμάσουν τα πράγματα τους καθώς από τον Νοέμβριο θα εγκατασταθούν μόνιμα στο Οπόρτο.

Ο Μανουέλ θα χρειαστεί να περιμένει να γίνει 17 χρονών για να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «Δράκους», ωστόσο αν συνεχίσει έτσι το σίγουρο είναι ότι πολύ πιο σύντομα θα κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα.


Ο Μανουέλ (τελευταίος αριστερά με το Νο 8) με την ομάδα της Άστον Βίλα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης