Πανόπουλος: «Μόνο έρωτα δεν κάναμε με την ΕΠΟ…»

Πανόπουλος: «Μόνο έρωτα δεν κάναμε με την ΕΠΟ…»

Ο Χρήστος Πανόπουλος μετά την συνάντηση των «μικρών» της Σούπερ Λίγκας ήταν απολαυστικός για τις επαφές με την ΕΠΟ στο κομμάτι της διαιτησίας

Πανόπουλος: «Μόνο έρωτα δεν κάναμε με την ΕΠΟ…»
Νέα συνάντηση πραγματοποίησαν οι «μικροί» της Σούπερ Λιγκας και μετά από τέσσερις ώρες συζητήσεων είχαμε νέες επικές ατάκες από τον Χρήστο Πανόπουλος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν όλα τα ανοικτά μέτωπα που υπάρχουν (αναδιανομή εσόδων από την Λίγκα, εκλογή προέδρου), αλλά κυρίως αυτό της διαιτησίας όπου ο κ. Πανόπουλος αποκάλυψε τις επαφές του με την UEFA και τα όσα του μετέφερε ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδιας Θόδωρος Θοδωρίδης.

Ωστόσο δεν έκρυψε την δυσφορία του για την στάση της ΕΠΟ στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πήγαμε τέσσερις φορές στην ΕΠΟ. Μόνο έρωτα δεν κάναμε. Τόσο καλό ήταν το κλίμα…».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Πανόπουλου:

Για το κομμάτι της διαιτησίας και τις κινήσεις με ΕΠΟ, UEFA και Θεοδωρίδη: Θα ήθελα καταρχάς να πω για να προλάβω τις ερωτήσεις σας πως ήταν όλες οι ομάδες εδώ εκτός από Βέροια που δεν βρέθηκε ποτέ λόγω της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και ο Λεβαδειακός που ήταν πλήρως ενημερωμένος αλλά δεν ήρθε δεν ξέρω για οποιαδήποτε κώλυμα. Θα πρέπει να σας το πει ο ίδιος ο σύλλογος ή να μας το πει σε εμάς κάποια άλλη στιγμή.
Κλείσιμο

Από εκεί και πέρα ένα από τα βασικά θέματα που γνωρίζετε ότι αντιμετωπίζουμε είναι το περιβάλλον της διαιτησίας για να είμαστε ξεκάθαροι. Το οποίο από την αρχή το είχαν δουλέψει και οι μεγάλοι και έχουμε συμφωνήσει και εμείς. Ότι είναι σε συνάρτηση και την ανακατανομή των εσόδων που αποφασίσαμε. 
 
Όσον αφορά στο περιβάλλον της διαιτησίας θα κάνω μία γρήγορη διαδρομή. Πήγαμε τέσσερις φορές στην ΕΠΟ. Μόνο έρωτα δεν κάναμε. Τόσο καλό ήταν το κλίμα αλλά τελικά στην τελευταία συνάντηση μας είπαν κάντε τις προτάσεις σας και ότι θέλετε, επικοινωνήστε τις σε εμάς με φάκελο και από εκεί εμείς θα τις στείλουμε στις UEFA για απάντηση.
 
Κάναμε πράξη ότι μας ζήτησαν αλλά η ΕΠΟ όπως ξέρετε η ΕΠΟ μας έστειλε πίσω αυτές τις προτάσεις και θεώρησε πως δεν υπάρχει αναγκαιότητα να τις στείλει σε Θεοδωρίδη και Ινφαντίνο. Εμείς τις δημοσιοποιήσαμε και σε αγγλικό κείμενο και επικοινωνήσαμε με τον κύριο Θεοδωρίδη. Από την στιγμή που δεν τις έστειλε η ΕΠΟ. Μου δήλωσε ότι ήταν άκομψο αυτό που έκανε η ΕΠΟ και μετά συζητήσαμε για λύση. Μου είπε ξεκάθαρα πως η UEFA παίρνει τις προτάσεις γραπτώς δεν μπορεί να συναινέσει σε κάτι τέτοιο. Μου είπε όμως ανοιχτή σε κάθε πρόταση αναβάθμισης της διαιτησίας και αλλαγής περιβάλλοντος.
 
Στις τελευταίες συζητήσεις που είχαμε πρότεινα στον κ. Θεοδωρίδη - απ' όπου έχω πάρει άδεια για να τα πω αυτά - έγινε η πρόταση να γίνει μία 2η εξαίρεση στην Ευρώπη και αυτό το μοντέλο της Ισπανίας να το κάνουμε και στην Ελλάδα που το χρειαζόμαστε.
 
Το μοντέλο μιλάει για 3 αρχιδιαιτητές, ένας από ΕΠΟ και ένας από Λίγκα και ένας 3ος που θα είναι επιδιαιτητής των δύο. Μου είπε επί λέξει πως η UEFA αναγνωρίζει το πρόβλημα και θα δει για λύση. Περιμένετε μου είπαν μία απάντησή μας μέσα στις επόμενες ημέρες για την πρόταση που κάνουμε. Πιστεύουμε πως δεν θα πάρει καιρό. Να αρχίσουμε μία προσπάθεια για κάτι νέο. Για κάτι που έχει εφαρμοστεί στην Ισπανία. Είναι η μοναδική πιστεύω η χώρα μας με τα προβλήματά της που δικαιούται μία 2η εξαίρεση».

Ο κ. Πανόπουλος επιβεβαίωσε ότι στη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης συζητήθηκε το θέμα της μείωσης των ομάδων αποφεύγοντας όμως να δημοσιοποιήσει την απόφαση που πήραν, ενώ στο θέμα της εκλογής του νέου προέδρου τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη υποψηφιότητα που να έχει κατατεθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης