Ψευδοκράτος: Συνομιλητής του Αναστασιάδη είναι ο Έρογλου, όχι ο Ερντογάν

Ψευδοκράτος: Συνομιλητής του Αναστασιάδη είναι ο Έρογλου, όχι ο Ερντογάν

Ο Οσμάν Ερτούγ, εκπρόσωπος της λεγόμενης "προεδρίας" του ψευδοκράτους αναφέρθηκε στην υποστήριξη από πλευράς της Τουρκίας στις `ειλικρινείς` προσπάθειες της τουρκοκυπριακής πλευράς

Ψευδοκράτος: Συνομιλητής του Αναστασιάδη είναι ο Έρογλου, όχι ο Ερντογάν
Ο Οσμάν Ερτούγ, εκπρόσωπος της λεγόμενης "προεδρίας" του ψευδοκράτους σε γραπτή του δήλωση σημειώνει ο ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης συνομιλεί με τον κ. Έρογλου και τη τουρκοκυπριακή πλευρά και όχι με τη Τουρκία.

Λέγοντας ότι ο κ. Ερντογάν εξέφρασε για μια ακόμη αφορά την πολιτική της Τουρκίας υπέρ της λύσης και της εξεύρεσης συμφωνίας στην Κύπρο, αναφέρθηκε στην υποστήριξη από πλευράς της Τουρκίας στις `ειλικρινείς` προσπάθειες της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Κλείσιμο
Ο κ. Ερτούγ ανέφερε επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσπαθεί να μετατρέψει τη θέση του για τη διαδικασία ως προϋπόθεση, προσθέτοντας ότι από τη μια πλευρά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει ότι δεν επιθυμεί οποιαδήποτε διαιτησία, αλλά από την άλλη καλεί την ΕΕ και άλλους `φίλους` και `στρατηγικούς εταίρους` κατά τον ίδιο, να παρέμβουν.

Εξέφρασε την άποψη ότι τέτοιου είδους δηλώσεις από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας και της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν βοηθούν στη υπερπήδηση των δυσκολιών τις μέρες που ο νέος Ειδικός Σύμβουλος του ΟΗΕ για την Κύπρο Espen Barth Eide θα έχει επαφές και με τις δύο πλευρές και κάλεσε στην αποφυγή τέτοιου είδους δηλώσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης