Κουκουλόπουλος: Όλοι οι επιτυχόντες νέοι αγρότες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα

Κουκουλόπουλος: Όλοι οι επιτυχόντες νέοι αγρότες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι ύψους 140 εκατ. ευρώ και δίνει τη δυνατότητα σε νέους και νέες κάτω των 40 ετών να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία


Κουκουλόπουλος: Όλοι οι επιτυχόντες νέοι αγρότες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα
Ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες το ενδιαφέρον νέων ανθρώπων για ένταξη στο πρόγραμμα εγκατάστασης νέων αγροτών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί σε όλη τη χώρα φτάνουν τις 11.500 -όταν κατά την έναρξη της προκήρυξης γίνονταν λόγος για ένταξη 8.500 ενδιαφερομένων -και μάλιστα γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν στο πρόγραμμα όλοι οι επιτυχόντες.

«Καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες ώστε όλοι οι επιτυχόντες νέοι αγρότες που πληρούν τις προϋποθέσεις της προκήρυξης να ενταχθούν στο πρόγραμμα εγκατάστασης νέων γεωργών του υπουργείου», δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, τονίζοντας ότι «το έντονο αυτό ενδιαφέρον των νέων αγροτών δείχνει ότι ο πρωτογενής τομέας είναι ο νέος δυναμικός πυλώνας της χώρας για ανάπτυξη και απασχόληση».

Κλείσιμο
«Η προσπάθειά μας», υπογράμμισε, «στοχεύει μέσα από την ένταξη στο πρόγραμμα όλων των νέων αγροτών να επιλυθεί ένα χρόνιο διαρθρωτικό πρόβλημα που είναι η γήρανση του αγροτικού πληθυσμού».

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι ύψους 140 εκατ. ευρώ και δίνει τη δυνατότητα σε νέους και νέες κάτω των 40 ετών που το επιθυμούν, να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης