Την ασυλία άλλων τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ ήρε η Βουλή

Την ασυλία άλλων τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ ήρε η Βουλή

Πρόκειται για τους Α. Γρέγο, Π. Ζησιμόπουλο, Κ. Μπαρμπαρούση και Αρ. Ματθαιόπουλο

Four Golden Dawn MPs' immunity lifted after vote
Ήρθησαν οι βουλευτικές ασυλίες των Αντώνη Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Πλέον, οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής αναμένουν την κλήση των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση, προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες για το αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία επι της αιτήσεως για την άρση της ασυλίας του κ. Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου πήρε ολιγοήμερη παράταση, καθώς ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής ζήτησε αναβολή, προκειμένου να παραστεί σε δικαστήριο.

Πάντως, με τον τρόπο αυτό, οι 17 από σύνολο 18 βουλευτών που ξεκίνησε η ΚΟ της Χρυσής Αυγής βαρύνονται με το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, 213 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας των τεσσάρων βουλευτών, 16 «κατά» και 8 δήλωσαν «παρών».

Υπό αυτά τα δεδομένα προκύπτει ότι υπήρξαν «διαφοροποιήσεις». Ειδικότερα, «κατά» ψήφισαν οι 11 παρόντες της ΧΑ και 5 από τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ στα υπόλοιπα κόμματα ανήκουν και οι 8 που δήλωσαν «παρών». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης