Τρόμος στους ποδοσφαιριστές από τη σπείρα που χτυπά μέσα σε πέντε λεπτά
Ερευνάται αν πρόκειται για αλλοδαπούς ή Έλληνες Ρομά - Αναζητείται το «βαθύ λαρύγγι» που τους κατευθύνει σε επίπεδο πληροφοριών - Μόνο από το σπίτι Βανδή-Νικολαΐδη πήραν 200.000 ευρώ
Χτυπούν πάντα τις ημέρες που διακόπτεται το ελληνικό πρωτάθλημα και αγωνίζονται εθνικές ομάδες ή όταν οι σύλλογοι παίζουν εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια για το Champions League και το Europa League. Επιλέγουν κυρίως ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται κατά κύριο λόγο στον Ολυμπιακό και κατά δεύτερο στην ΑΕΚ.
Μέσα εισβάλλουν δύο κουκουλοφόροι και άλλα δύο άτομα φυλάνε τσίλιες έξω από τα σπίτια - στόχους όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί. Ο χρόνος των επιθέσεων ορίζεται στα πέντε λεπτά παραμονής ενώ γλιστρούν στο εσωτερικό παραβιάζοντας πόρτες και παράθυρα... Μέχρι στιγμής δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα αν είναι αλλοδαποί ή Έλληνες Ρομά που έχουν ειδίκευση σε τέτοιου είδους χτυπήματα ενώ ψάχνουν να βρουν το «βαθύ λαρύγγι» που τους κατευθύνει σε επίπεδο πληροφοριών.
Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες που διεξάγουν τα «λαγωνικά» της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής για να βάλουν στο χέρι τους «ποντικούς των ποδοσφαιριστών» που μέσα σε ένα μήνα έχουν πραγματοποιήσει πέντε εντυπωσιακές επιθέσεις με θύματα αστέρες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Κλείσιμο
Οι έμπειροι αξιωματικοί - profilers της συγκεκριμένης υπηρεσίας έχουν σκιαγραφήσει το modus operandi των «ποντικών» και αναζητούν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούν για να φύγουν από τα σημεία αλλά και το δρομολόγιο τόσο όταν πλησιάζουν όσο και όταν εξαφανίζονται από τους στόχους τους.
Οι «ποντικοί των ποδοσφαιριστών» γνωρίζουν λεπτομέρειες που προβληματίζουν τους αστυνομικούς. Για παράδειγμα, στην τελευταία επίθεση σε βάρος δύο παικτών του Ολυμπιακού σε συγκρότημα κατοικιών ήξεραν τη διεύθυνση αλλά το σημαντικότερο ποια ήταν τα δύο συγκεκριμένα διαμερίσματα ανάμεσα στα δεκάδες που υπάρχουν στο συγκρότημα. Πήγαν δηλαδή στοχευμένα και δεν έχασαν χρόνο με αποτέλεσμα κανένας από τους ενοίκους των διπλανών διαμερισμάτων να καταλάβει το παραμικρό.
Τα χτυπήματα
Το πρώτο χτύπημα έγινε στις 14 Οκτωβρίου στο σπίτι του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Σέρχιο Αραούχο στη Βάρη. Ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής έλειπε εκτός Ελλάδος και διαπίστωσε με καθυστέρηση δύο ημερών τη διάρρηξη. Το ντουέτο των κουκουλοφόρων ξαναχτύπησε τρεις ημέρες μετά στις 17 Οκτωβρίου, αυτή τη φορά στη Βούλα και στο σπίτι του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Εμανουέλ Εμενίκε. Το απίστευτο είναι ότι οι δράστες νόμιζαν ότι ο παίκτης βρισκόταν στη Βαρκελώνη για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα αγνοώντας το γεγονός πως τελευταία στιγμή, λόγω τραυματισμού, ο Εμενίκε παρέμεινε στην Αθήνα.