Παραμένει ο υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών και για το Σάββατο
Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο
Με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, για αύριο Σάββατο 29 Αυγούστου 2015,
για τις εξής περιοχές:
·
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια και Σκύρος)
·
Κλείσιμο
Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων)
·
Οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.