Ο ΕΟΦ μαθαίνει... κινέζικα!

Ο ΕΟΦ μαθαίνει... κινέζικα!

Περίπου 20 εργαζόμενοι θα καθίσουν και πάλι στα θρανία του...φροντιστηρίου ξένων γλωσσών για την εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας

Ο ΕΟΦ μαθαίνει... κινέζικα!
Το ότι οι περισσότεροι λαοί θεωρούν την κινέζικη γλώσσα το άκρον άωτον της ακαταληψίας δεν είναι νέο. Το ότι η πιο... ακατάληπτη γλώσσα μπαίνει στο εκπαιδευτικό στόχαστρο των εργαζομένων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) είναι όμως είδηση, με αναμφίβολο ελληνικό χρώμα, που σηματοδοτεί και τα φιλόδοξα σχέδια του Οργανισμού για ουσιαστική συνεργασία με τον ασιατικό γίγαντα.

Περίπου 20 εργαζόμενοι του ΕΟΦ θα καθίσουν και πάλι στα θρανία του...φροντιστηρίου ξένων γλωσσών απο την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την απόφαση που υπέγραψε η αντιπρόεδρος του Οργανισμού κυρία Κατερίνα Φαμέλη για έγκριση ετήσιας δαπάνης ύψους  περίπου 12.000 ευρώ για την εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας.

Κλείσιμο
Σε εβδομαδιαία βάση το μάθημα των κινεζικων θα είναι τρίωρο, και συνολικά 12 ώρες τον μήνα. Έχει κοστολογηθεί δε μετα απο συλλογή προσφορών σε 50 ευρώ τον μήνα για καθε μαθητή.  Η εκπαιδευτική δράση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Ελληνοκινεζικό Οργανισμό Φιλίας – Συνεργασίας.

"Η εκμάθηση της συγκεκριμένης γλώσσας πρόεκυψε απο την πραγματικότητα που βιώνουμε στον Οργανισμό. Ο ΕΟΦ δέχεται αρκετά συχνά αιτήματα ελέγχου απο φαρμακευτικές εταιρίες της χώρας που έχουν συνάψει συμφωνίες με παραγωγικές Μονάδες στην Κίνα ώστε αυτές να ελεγχθούν για την τήρηση των Κανόνων Καλής Παραγωγής που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Good Manufacturing Practice-GMP). Η διαδικασία - επιθεώρηση είναι ο ακριβής όρος - του ελέγχου από τον ΕΟΦ είναι αναγκαία προκειμένου να δοθεί άδεια κυκλοφορίας στο παραγόμενο σκεύασμα ή στην εισαγόμενη δραστική ουσία που θα χρησιμοποιηθεί από τις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες για την ανάπτυξη γενόσημων φαρμάκων " εξηγεί στο protothema.gr η κυρία Φαμέλη, τονίζοντας ότι ανάλογες εκπαιδευτικές δράσεις για την κατάρτιση ή τη γλωσσομάθεια των εργαζομένων έχουν υλοποιηθεί και παλαιότερα απο τον Οργανισμό.

Οι επιθεωρήσεις των στελεχών του ΕΟΦ στα κινέζικα εργοστάσια είθισται να γίνονται με τη βοήθεια διερμηνέα, ο οποίος σίγουρα θα συνεχίσει να ειναι για αρκετό διάστημα ακόμη πολύτιμος συνοδός των Ελλήνων εργαζομένων του Οργανισμού όσο καλές επιδόσεις κι αν παρουσιάσουν στην εκμάθηση των κινεζικων. Κι αυτό διότι για να συνεννοηθεί κανείς με έναν Κινέζο σε καθημερινό επίπεδο χρειάζεται περίπου δυο χρόνια διδασκαλίας για να μάθει περίπου 600 ιδεογράμματα - αυτά είναι τα σύμβολα της γλώσσας τα οποία ομως δεν αντιστοιχούν σε συλλαβές ή φθόγγους αλλα σε έννοιες- απο το σύνολο των περίπου 50.000 ιδεογραμμάτων που αποτελούν τη γλώσσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης