Αιγαίο: Πάνω από 84 λαθρομετανάστες περισυνελέγησαν τις τελευταίες ώρες

Αιγαίο: Πάνω από 84 λαθρομετανάστες περισυνελέγησαν τις τελευταίες ώρες

39 διασώθηκαν στη Σάμο και 35 στο Φαρμακονήσι, ενώ δέκα εντοπίστηκαν στην Κάλυμνο

Αιγαίο: Πάνω από 84 λαθρομετανάστες περισυνελέγησαν τις τελευταίες ώρες
Τουλάχιστον 84 λαθρομετανάστες περισυνελέγησαν τις τελευταίες ώρες από διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Νωρίς το πρωί, βόρεια της Σάμου, 39 άτομα που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, την οποία έσκισαν στη θέα σκάφους λιμενικού, περισυνελέγησαν από τη θαλάσσια περιοχή καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στο Καρλόβασι.

Κλείσιμο
Άλλοι 35 λαθρομετανάστες περισυνελέγησαν από τη θάλασσα βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν έσκισαν τη φουσκωτή λέμβο, στην οποία επέβαιναν. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν καλά στην υγεία τους στο λιμάνι της Λέρου.

Εξάλλου, άλλοι δέκα λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν χθες βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλύμνου, από προσωπικό της οικείας λιμενικής Αρχής. Οι μετανάστες συνελήφθησαν, κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό για το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών, έκανε λόγο για ραγδαία αύξηση του φαινομένου από τα ανατολικά σύνορα της χώρας, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης στη Συρία, στη Λωρίδα της Γάζας και στο βόρειο Ιράκ.

Ο υπουργός μίλησε επίσης για αύξηση του προσφυγικού ρεύματος από ανθρώπους που έχουν αναγκαστικά εγκαταλείψει τις εστίες τους, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης και όχι για παράνομους μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα για δουλειά. Ανέφερε ενδεικτικά ότι ενώ τον Αύγουστο, πέρυσι, η χώρα είχε δεχθεί περίπου περισσότερους από 1.200 - 1.300 μετανάστες, φέτος, ο αριθμός αυτός αγγίζει τις 4.000.

Πρόσθεσε, δε, ότι στην Τουρκία αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία, οι οποίοι από τη συνεχιζόμενη κρίση αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να επιστρέψουν στις εστίες τους και αναζητούν διέξοδο στην Ευρώπη.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης