Έτοιμοι για απεργία οι ένστολοι - Τι συζήτησαν με Τσίπρα

Έτοιμοι για απεργία οι ένστολοι - Τι συζήτησαν με Τσίπρα

Και διπλό «μπλόκο» ενόψει στις αποφάσεις για τους ένστολους: Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας εγείρει για τις επίμαχες διατάξεις η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής - Άμεση κάλυψη αναδρομικών αποφασίζει το ΣτΕ

Έτοιμοι για απεργία οι ένστολοι - Τι συζήτησαν με Τσίπρα
Το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε απεργία εξετάζουν οι αστυνομικοί, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος κατά τη σημερινή διαδήλωση των ενστόλων στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο και πληροφορίες για τη διαδήλωση εδώ).

«Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, που είναι πέρα για πέρα δίκαια, οι ένστολοι θα κάνουν τα επόμενα βήματά τους για την αντιμετώπιση που αρμόζει σε αυτούς που τους αντιμετωπίζουν κατ’ αυτόν τον τρόπο», ανέφερε σχετικά.

Οι ένστολοι μάλιστα κόβουν τις γέφυρες της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση και προσφεύγουν άμεσα στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ ζητώντας να διατάξει αυτό την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων για τις αυξήσεις μισθών και την επιστροφή αναδρομικών -και με προσαυξήσεις ακόμα. Παράλληλα, θέμα αντισυνταγματικότητος θα εγείρει, σύμφωνα με πληροφορίες, και η έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής σχετικά με την ενοποίηση των επικουρικών και μετοχικών ταμείων των ενστόλων, η οποία προβλέπεται στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο. Διαβάστε περισσότερα

Κλείσιμο
Με ομοσπονδίες ενστόλων συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Το άρθρο 221 πρέπει να αποσυρθεί, δεν είναι απλώς αντιασφαλιστικό, είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικό και για μια ακόμη φορά περιλαμβάνει αντισυνταγματικές διατάξεις. Το άρθρο αυτό ακυρώνει συσσωρευμένα ασφαλιστικά δικαιώματα και περιορίζει την ελευθερία επιλογής των ασφαλισμένων» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με ομοσπονδίες ενστόλων, σήμερα στη Βουλή.

«Αυτό που προωθεί η κυβέρνηση δεν λέγεται εξυγίανση της κοινωνικής ασφάλισης. Λέγεται εξαφάνιση της κοινωνικής ασφάλισης. Και, επιπλέον, είναι μια νέα, μετά το PSI,  νομοθετημένη υφαρπαγή των όποιων αποθεματικών απέμειναν στα υγιή ταμεία. Με την εξαΰλωση των συντάξεων και των εφάπαξ στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση επιβάλλει αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, που γονάτισαν με το βενιζέλειο PSI και που η ίδια αποτελειώνει με τη μνημονιακή πολιτική της» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι «ηθικός και φυσικός αυτουργός της καταλήστευσης των ταμείων και των εφάπαξ των ενστόλων» τονίζοντας ότι «την ίδια στιγμή που εκθειάζει και κολακεύει τους ενστόλους, που τους φέρεται απαξιωτικά, δίνοντάς τους προεκλογικό επίδομα από το δήθεν πλεόνασμα, ενώ τους έχει ήδη κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις, την ίδια στιγμή σχεδιάζει και ενορχηστρώνει την καταλήστευση των ασφαλιστικών τους ταμείων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση «με την πολιτική της αυτή επιβάλλει την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ παροχών, κάνοντας ένα ακόμα ρουσφέτι προς το ιδιωτικό κεφάλαιο.  Πριμοδοτεί την είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στο δεύτερο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος».

Στη συνάντηση με τις ομοσπονδίες ενστόλων ήταν παρόντες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Τσουκαλάς και Σταύρος Κοντονής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης