Έξω από τη Βουλή οι ένστολοι - Κλειστή η Αμαλίας

Έξω από τη Βουλή οι ένστολοι - Κλειστή η Αμαλίας

Τις επόμενες ώρες η οριστική μορφή του άρθρου που αφορά τα ασφαλιστικά τους ταμεία είπε στους εκπροσώπους τους ο ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών

 Έξω από τη Βουλή οι ένστολοι - Κλειστή η Αμαλίας
Με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών συναντήθηκαν τελικά οι εκπρόσωποι των ενστόλων παρά το γεγονός ότι αυτό που ζητούσαν ήταν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη. 

Σύμφωνα με όσα δηλώνει αποκλειστικά στο protothema.gr ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Λιμενικών Γιώργος Δριβάγκας ο κ. Αναστασάκος τους είπε πως ανμένεται η οριστική μορφή που θα έχει το άρθρο που αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία για τους ενόπλους τις επόμενες ώρες.

Κλείσιμο


Αυτή την ώρα οι ένστολοι βρίσκονται έξω από τη Βουλή και συνεχίζουν εκεί την διαμαρτυρία τους. Λόγω της συγκέντρωσης είναι κλειστή η οδός Αμαλίας.



Νωρίτερα οι ένστολοι από κάθε μεριά της χώρας που αντιδρούν στις αλλαγές στην επικουρική του ασφάλιση πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών.



Εκατοντάδες μέλη των πανελληνίων ενώσεων αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών διαμαρτύρονται με κύριο αίτημα την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που τους δικαιώνει το αίτημά τους για επιστροφή στους μισθούς  τους προ μνημονίου (Αυγούστος του 2012), όπως λένε μιλώντας στο protothema.gr. 



Στο μεταξύ εδώ και ώρα αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει την οδό Νίκης και η επιχείρηση αστακός έξω από το υπουργείο Οικονομικών είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές οι άντρες των ΜΑΤ απέκλεισαν το τμήμα της οδού Νίκης προληπτικά καθώς αναμένεται να δημιουργηθεί ένταση αφού οι ένστολοι δε το βάζουν κάτω.



Οι ένστολοι κάνουν λόγο για «επώδυνες διατάξεις» στο πολυνομοσχέδιο, για τα ασφαλιστικά τους ταμεία που, όπως υποστηρίζουν, «τα οδηγούν ουσιαστικά στη διάλυσή τους με ολέθριες συνέπειες στη λειτουργία και των τριών Σωμάτων».



Σε κοινή ανακοίνωση των ομοσπονδιών σημειώνεται ότι «καλούνται τα Προεδρεία των Πρωτοβάθμιων να δράσουν καταλυτικά, παρεμβαίνοντας στα κατά τόπο γραφεία των βουλευτών, ιδίως της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντάς τους τις τεράστιες ευθύνες που επωμίζονται εφόσον δεν αποσυρθεί το επίμαχο άρθρο 221 για το ΤΕΑΠΑΣΑ και ψηφιστεί τελικά από το Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής» σημειώνεται σε κοινή ανακοίνωση των ομοσπονδιών, στην οποία σημειώνεται: «Απαιτούμε από τους κ.κ. βουλευτές, να ακούσουν έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία, την καθολική απαίτηση των ενστόλων για απόσυρση του επίμαχου άρθρου».



























 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης