Διπλό «μπλόκο» ενόψει στις αποφάσεις για τους ένστολους

Διπλό «μπλόκο» ενόψει στις αποφάσεις για τους ένστολους

Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας εγείρει για τις επίμαχες διατάξεις η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής - Άμεση κάλυψη αναδρομικών αποφασίζει το ΣτΕ

Διπλό «μπλόκο» ενόψει στις αποφάσεις για τους ένστολους
Κόβουν τις γέφυρες της διαπραγμάτευσης οι ένστολοι με την κυβέρνηση και, απέναντι στην παρελκυστική πολιτική της, προσφεύγουν άμεσα στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ ζητώντας να διατάξει αυτό την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων για τις αυξήσεις μισθών και την επιστροφή αναδρομικών -και με προσαυξήσεις ακόμα. Παράλληλα, θέμα αντισυνταγματικότητος θα εγείρει, σύμφωνα με πληροφορίες, και η έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής σχετικά με την ενοποίηση των επικουρικών και μετοχικών ταμείων των ενστόλων, η οποία προβλέπεται στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο.
 
Όπως ανέφεραν την Τετάρτη εκπρόσωποι των ενστόλων, οι οποίοι παρέδωσαν ψήφισμα στο νέο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών κύριο Αναστασάτο μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στην πλατεία Συντάγματος:
 
-  στενεύουν τα περιθώρια διαπραγμάτευσης για σταδιακή αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων. Αύριο στις 10 το πρωί θα παραστούν στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ και, καθώς τα ραντεβού που επεδίωξαν να έχουν με τον υπουργό Οικονομικών ακυρώθηκαν και δεν έχει εξευρεθεί κάποια συμβιβαστική φόρμουλα για το θέμα αυτό (πχ για να καλυφθει το 50% των αυξήσεων φέτος και το υπόλοιπο αργότερα), εκτιμούν ότι το δικαστήριο θα διατάξει πλήρη και άμεση συμμόρφωση, χωρίς παζάρια για το ύψος τους και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα .

Κλείσιμο
-  «μπλόκο» αντισυνταγματικότητος αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να βάζει και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου για τη ενοποίηση των επικουρικών και μετοχικών Ταμείων των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα τίθεται ως όρος ότι τυχόν μειώσεις συντάξεων και μερισμάτων δεν θα πρέπει να πλήττουν το «αξιόμαχο» των κλάδων αυτών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης