Κύπρος: Ξανά απών από τη δίκη για τα ομόλογα ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης

Κύπρος: Ξανά απών από τη δίκη για τα ομόλογα ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης

Παρά του ότι εναντίον του Αθανάσιου Ορφανίδη εκκρεμμεί ένταλμα σύλληψης - Ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι ο πελάτης του θα δώσει το «παρών» όταν οριστεί ημερομηνία για τη δίκη

Κύπρος: Ξανά απών από τη δίκη για τα ομόλογα ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης
Ούτε και την Πέμπτη δεν παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Αθανάσιος Ορφανίδης, εναντίον του οποίου εκκρεμεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης, αλλά ούτε και οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Ευθύμιος Μπουλούτας, οι οποίοι περιλαμβάνονται στο ίδιο κατηγορητήριο, σε σχέση με ιδιωτική ποινική υπόθεση που κίνησε εναντίον τους κύπριος πολίτης για το θέμα των αξιογράφων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Ορφανίδη ανέφερε στο δικαστήριο ότι η μη παρουσία του πελάτη του δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως ασέβεια προς το δικαστήριο και ότι ο Αθανάσιος Ορφανίδης, αν και μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, είναι έτοιμος να έρθει στην Κύπρο και να τεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, εφόσον οριστεί ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Κλείσιμο
Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης των Βγενόπουλου και Μπουλούτα, ζήτησαν όπως γίνει αποδεκτό το αίτημα των πελατών τους να εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους δικηγόρους τους και να μην χρειάζεται η παρουσία τους, ενώ αμφισβήτησαν και πάλι τη διαδικασία επίδοσης των κατηγορητηρίων.

Το δικαστήριο κάλεσε τους δικηγόρους των Βγενόπουλου και Μπουλούτα να καταθέσουν γραπτώς, στις 24 Φεβρουαρίου, τις αγορεύσεις τους επί του αιτήματος των πελατών τους.

Η υπόθεση ορίστηκε για ακρόαση στις 17 Μαρτίου, ενώ το ένταλμα σύλληψης του Αθανάσιου Ορφανίδη παραμένει σε ισχύ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης