Προκηρύσσεται σήμερα η γραμμή 4 του μετρό

Προκηρύσσεται σήμερα η γραμμή 4 του μετρό

Με βάση το σχεδιασμό της Αττικό Μετρό, η πρώτη φάση του έργου αφορά την προεπιλογή των αναδόχων και αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις αρχές καλοκαιριού

Προκηρύσσεται σήμερα η γραμμή 4 του μετρό
Ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομών, που θα αναδιατάξει πλήρως το συγκοινωνιακό χάρτη μέσα στην πόλη και θα δώσει δουλειά σε εκατοντάδες εργαζόμενους από τον τεχνικό κόσμο, ενεργοποιεί η σημερινή δημοπράτηση της γραμμής 4 του μετρό, συνολικού κόστους 1,5 δισ. ευρώ. Μαζί με το αεροδρόμιο στο Καστέλι που περνά στην τρίτη και τελευταία φάση, που είναι το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς, είναι τα μεγαλύτερα έργα νέα γενιάς.

Με βάση το σχεδιασμό της Αττικό Μετρό, η πρώτη φάση του έργου αφορά την προεπιλογή των αναδόχων και αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις αρχές καλοκαιριού. Θα ακολουθήσουν οι δεσμευτικές προσφορές, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ανάδοχος δεν αναμένεται πριν το καλοκαίρι του 2018. Το ενδιαφέρον αναμένεται ζωηρό αφού στο διαγωνισμό προβλέπεται να συμμετάσχουν μεγάλα σχήματα εγχώριων και ξένων ομίλων πολλά εκ των οποίων αναμένεται να σχηματοποιηθούν αφού οι υποψήφιοι αξιολογήσουν τις απαιτήσεις του διαγωνισμού και πάρουν στα χέρια τους τα τεύχη δημοπράτησης.

Κλείσιμο
Όπως και στο μετρό της Θεσσαλονίκης, έτσι και στην γραμμή 4, οι συρμοί θα είναι υπερσύγχρονοι και χωρίς οδηγό αλλά παρουσία συνοδού.

Η εργολαβία θα είναι ενιαία καθώς εκτός από τα έργα πολιτικού μηχανικού, θα περιλαμβάνει τα ηλεκτρομηχανολογικά, την ηλεκτροκίνηση - σηματοδότηση αλλά και την προμήθεια συρμών.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης