Κρίσιμη ημέρα για την Μαρινόπουλος

Κρίσιμη ημέρα για την Μαρινόπουλος

Σήμερα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αlpha Bank, προκειμένου να εγκρίνει το σχέδιο διάσωσης

Κρίσιμη ημέρα για την Μαρινόπουλος
Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για τη Μαρινόπουλος καθώς είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αlpha Bank, προκειμένου να εγκρίνει το σχέδιο διάσωσης.

Το σχέδιο προβλέπει την απόκτηση της αλυσίδας από την Σκλαβενίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Σκλαβενίτης θα χρηματοδοτηθεί με 360 εκατ. με επιτόκιο 1,5% με τις τράπεζες να διατηρούν δικαιώματα από τα μερίσματα, τυχόν μετοχοποίηση της εταιρίας κλπ.

Κλείσιμο
Ταυτόχρονα προβλέπεται «κούρεμα» 50% στις απαιτήσεις των προμηθευτών.

Το σχέδιο διάσωσης έχει ήδη εγκριθεί (υπό προυποθέσεις) από το ΔΣ της Εurobank, ενώ απομένουν σε εκκρεμότητα οι εγκρίσεις από τα ΔΣ Εθνικής και Πειραιώς. Ο στόχος είναι στο τέλος της εβδομάδας, αρχές της επομένης το αργότερο, να υπογραφεί το MoU με τη Σκλαβενίτης.

Ωστόσο, υπάρχουν ερωτήματα αν τελικά η έγκριση του σχεδίου διάσωσης θα ολοκληρωθεί από όλες τις πιστώτριες τράπεζες χωρίς προβλήματα και εντός χρονοδιαγράμματος. Η υπόθεση περιπλέκεται από πρόταση που έχει καταθέσει το KKR για την Μαρινόπουλος. Η πρόταση του αμερικανικού επενδυτικού οργανισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να συμμετάσχει με 200 εκατ. σε αύξηση κεφαλαίου της Μαρινόπουλος υπό μια σειρά προϋποθέσεων. Οι όροι που θέτει το KKR (ύψος πωλήσεων και EBIDTA) καθιστούν την πρόταση ανεφάρμοστη, ενώ επιπλέον το KKR ζητά χρόνο για οικονομικό και νομικό έλεγχο, που αν δοθεί η Μαρινόπουλος θα πτωχεύσει οριστικά τις επόμενες ημέρες από την παρατεινόμενη αβεβαιότητα και τα λειτουργικά προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης