Οι ελβετικές τράπεζες «διώχνουν» τους Γερμανούς καταθέτες

Οι ελβετικές τράπεζες «διώχνουν» τους Γερμανούς καταθέτες

Οι Γερμανοί πολίτες με τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία καλούνται να δηλώσουν τα χρήματά τους ή να κλείσουν το λογαριασμό τους – Στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται οι καταθέσεις Γερμανών σε τράπεζες της Ελβετίας

Οι ελβετικές τράπεζες «διώχνουν» τους Γερμανούς καταθέτες
Οι Ελβετικές τράπεζες ζητούν από περίπου διακόσιες χιλιάδες Γερμανούς πολίτες που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία να τις δηλώσουν στις φορολογικές αρχές της χώρας τους. Σε αντίθετη περίπτωση οι λογαριασμοί τους στην Ελβετία θα κλείσουν άμεσα και οι ίδιοι θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους με επιταγή.

Η εξέλιξη αυτή που αναμένεται να προσθέσει μπελάδες σε δεκάδες χιλιάδες εύπορους Γερμανούς είναι απόρροια σχετικής συμφωνίας φορολογικής συνεργασίας που υπέγραψε η Ελβετία με τη γερμανική κυβέρνηση. Και το “πρόβλημα” διογκώνεται από τη στιγμή που οι καταθέσεις Γερμανών στην Ελβετία υπολογίζονται σε τουλάχιστον 200 δισ. ευρώ, τα οποία “αγνοούν” οι γερμανικές φορολογικές αρχές.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung οι περισσότεροι Γερμανοί καταθέτες της Ελβετίας αναμένεται να "καταγγείλουν" τον εαυτό τους στις εφορίες της πατρίδας τους, προκειμένου να αποφύγουν την ποινική δίωξη, εφόσον οι καταθέσεις τους δεν προέρχονται από νόμιμες ενέργειες ή συναλλαγές.

Εξάλλου αν δεν το κάνουν οι ίδιοι θα το πράξουν οι διοικήσεις των ελβετικών τραπεζών, οι οποίες έχουν ήδη προειδοποιήσει, με επιστολές προς τους Γερμανούς καταθέτες τους, ότι ζητούν την άδειά τους να ενημερώνουν για τις καταθέσεις τους τις γερμανικές φορολογικές αρχές.

Το δημοσίευμα εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο θα γεμίσουν με μερικά δισεκατομμύρια ευρώ τα ταμεία του Γερμανικού κράτους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης